Україна бере участь у міжнародній туристичній виставці ITB у Берліні (фото)

За ініціативи Державного агентства України з туризму та курортів та за підтримки Українського національного комітету Міжнародної торгової палати (ICC Ukraine) та Німецького товариства міжнародного співробітництва  (GIZ), Україна бере участь єдиною національною експозицією у найбільшої в світі міжнародній туристичній виставці ITB, яка проходить з 5 до 9 березня у Берліні, повідомили Дивись. Інфо у прес-службі ЛМР.

Дизайн експозиції України зроблено в єдиному стилі у відповідності з новим туристичним брендом України, розробкою якого займалось Державне агентство з туризму та курортів протягом 2013 року на кошти гранту наданого Німецьким товариством міжнародного співробітництва (GIZ) в Україні. В оформленні української експозиції широко використані візерунки Петриківського розпису, яку в 2013 році було включено до списку нематеріальної культурної спадщини людства ЮНЕСКО.

На стенді України представлені, як захід, так і схід країни зокрема, Одеський регіон, Донецьк, Харків, Львів, Дніпропетровськ, Тернопільська та Черкаська області, Крим, а також місто Київ. На стенді загальною площею 412 кв. м. представлені туроператори, туристичні агентства, готелі та інші суб’єкти туристичного бізнесу, а також асоціації та інші неприбуткові організації сфери туризму.

Стенд України відвідали депутати німецького парламенту Карл-Георг Велльман та Юрген Клімке. Депутати висловили підтримку українському народу та залишили свої побажання у спеціальній Книзі. Юрген Клімке, депутат німецького парламенту та член парламентського комітету з питань туризму та комітету з питань співробітництва заради розвитку висловив підтримку усьому українському народу від імені Бундестагу та, відповідно, усього німецького народу. А Карл-Георг Велльман, заступник голови парламентського комітету з питань зовнішніх відносин побажав Україні «величного майбутнього». Багато  простих громадян зі всього світу залишають свої слова підтримки українському народу.

«Через останні події, які відбуваються у нашій країні, чимало представників світового туристичного бізнесу просто приходять на стенд, аби виказати підтримку українцям та висловити свої побажання у спеціальній книзі "Ukraine. Its all about U"», - повідомили учасники міжнародної туристичної виставки від України.

«У ході виставки представники сфери туризму України мають можливість брати участь у різних семінарах, симпозіумах, зустрічах з експертами, круглих столах для преси і так далі.

Участь у найбільшому туристичному форумі світу надасть можливість не тільки проінформувати суспільство про досягнення сфери туризму в Україні, а й зустрітися з потенційними інвесторами, залучити до українських оздоровниць іноземних туристів, що сприятиме просуванню туристичних та курортних закладів України на світовому ринку. Під час роботи виставки відбудуться зустрічі з міжнародними туристичними організаціями щодо фінансової підтримки розвитку туризму в Україні, а також співпраці по окремих проектах в галузі туризму», - зазначили учасники виставки від України.

Нагадаємо, що Міжнародна туристична виставка ITB Berlin є найбільшим міжнародним заходом у сфері туризму, на якій представлені новітні тенденції та актуальні можливості туристичної індустрії. Цього року, за даними організаторів виставки,  очікується:

більше 10 тисяч  учасників з 188 країн світу;

більше 170 тисяч  відвідувачів;

близько 7 тисяч журналістів з понад 90 країн світу.

ITB Berlin  є унікальною комунікаційною платформою, на якій обговорюються найважливіші проблеми туристичної галузі та пропонуються їх конкретні рішення, демонструються кращі приклади з практики, здатні оптимальним чином впливати на ситуацію в майбутньому.

Важливе значення ITB Berlin  підтверджується високим статусом посадових осіб, які зазвичай беруть участь у церемонії відкриття виставки. Так, у 2013 році ITB Berlin  відкривала особисто канцлер Федеративної Республіки Німеччина Ангела Меркель.

За оцінками Всесвітньої туристичної організації, Україна за кількістю туристичних відвідувань у 2011-2012 роках  займала 9-е місце в рейтингу країн Європи. Тільки за останній рік Україну відвідало майже 25 мільйонів осіб. Водночас відповідно до Концепції державної цільової програми розвитку туризму та курортів до 2022 року, затвердженої розпорядженням Кабінету Міністрів України від 01.08.2013 № 638, Україна планує вдвічі збільшити кількість іноземних туристів – до 50 мільйонів на рік. Для цього нам необхідно забезпечити системне поширення інформації про туристичні можливості України, як країни, що має багаті рекреаційні ресурси, значну кількість пам’яток історії та культури, в т.ч. включені до Списку Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО та давні традиції гостинності. Результатом участі України в ITB Berlin 2014 та широкого представлення на єдиному національному стенді інформації про туристичні можливості країни, має стати збільшення відвідування іноземними туристами України, як в середньостроковій, так і в довгостроковій перспективі.

виставка2 виставка3 виставка4

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: