Колодій розповів про допомогу кримчанам

В прямому ефірі на ТРК «Львів» голова Львівської облради Петро Колодій розповів, як громадськість області активно відгукнулась на ініціативу прийняти людей з Криму.

            В програмі «Вечір у Львові», яка виходить по буднях о 19.15 год. на ТРК «Львів», гостями стали голова Львівської обласної ради Петро Колодій та подружжя художників, які приїхали з Ялти до Львова у зв'язку з останніми подіями на півострові.

Основний месидж випуску полягав у тому, що Львів та область, попри масштабну антирекламу так званого «бандерівського фашистського краю», активно приймають та піклуються про людей, що приїхали з окупованої російськими військовими АРК.

«Ми, жителі Львівщини, усі переживаємо та хвилюємось за наших братів та сестер у Криму. Молимось та сподіваємось, що до ніяких військових дій там не дійде, - розповів Петро Колодій, - у неділю ми зібрались на позачерговій сесії та написали звернення до громадян Криму, в якому запевнили, що ми є єдиним народом. Після цього з'явилась ідея запросити у такий неспокійний час кримські сім'ї до нас».

Подружжя Кісєльових зазначило, що головною причиною приїзду з Криму до Львова стало небажання залишатись на півострові у разі, якщо він стане російською територією: «краще десь тут підмітати вулиці, ніж стати громадянином Росії. Ми взяли з собою усі свої збереження та декілька картин, щоб до стабілізації ситуації змогти жити тут».

Нагадаємо, у Львівській облраді діє гаряча лінія, на яку можуть телефонувати сім'ї з Криму та жителі львівської області, що готові допомогти кримчанам.

Прес-служба ТРК «Львів»

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: