За останні години у Крим доставлено ще 430 військових і 20 одиниць техніки, - Міноборони

Станом на ранок 8 березня ситуація у Кримському регіоні продовжує залишатися стабільно напруженою. За перевіреними повідомленнями Регіонального медіа-центру МО України у АР Крим відбулось наступне:

1. Ніч в Криму, в районах дислокації військових частин ВС України минула, загалом, спокійно.

У Керчі сталася передислокація «зелених чоловічків». З шести «Уралів», які минулі декілька днів дислокувалися поряд з батальйоном українських морпіхів, залишився один, особового складу до 30 чоловік. Поряд з КПП військової частини розгорнутий польовий табір - встановлений намет, працює ПХД (польова кухня). Інші зелені чоловічки на техніці відійшли в район Арабатскої стрілки. за повідомленням джерела там розгортається блок-пост.

2. У місті Сімферополі на територію республіканського військового комісаріату на вул. Київській зайшли близько 100 озброєних автоматичною зброєю представників самооборони Криму. Вони екіпіровані бронежилетами та радіостанціями. Очолює цю команду відставний генерал Кузнєцов, який представляється радником кримського уряду. Загарбники розставили автоматників на поверхах. Три автобуси, на яких прибули представники самооборони, заїхали на територію військового комісаріату АРК.

3. Наші колеги підтверджують інформацію про побиття агресорами журналістів поблизу української військової частини.

4. Активізувалося перекидання російських військ в Крим. За останні години поромом через Керченську протоку на територію України доставлено 430 російських військових і близько 20 одиниць військової техніки. Також морем на десантних кораблях доставлені ще 300 чоловік особового складу і до 10 одиниць військової техніки.

Важлива деталь. За даними наших емісарів, особовий склад росіян, що прибув кораблями Балтійського флоту через Середземне море, був дуже здивований, що опинився в Криму. Тобто солдатів і офіцерів не попередили, куди їх направляють.

Ситуація відстежується.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: