Росія привезла до Криму чеченців і готується перекинути "Град"

Росія посилює свою військову присутність у Криму, а також у контрольованому її військовими молдовському регіоні Придністров’ї. 

Про це повідомив активіст руху "Інформаційний спротив", керівник Центру військово-політичних досліджень Дмитро Тимчук на своїй сторінці у Фейсбук.

За його даними, на базі Чорноморського флоту Росії в Новоросійську зосереджені "підрозділи 18-ї окремої мотострілецької бригади (місце її постійної дислокації – Чечня). До перекидання до Криму готується особовий склад бригади і 120 одиниць військової техніки, в тому числі ракетні системи залпового вогню "Град"".

Також Росія перекидає спеціальні підрозділи на територію Придністров’я. За останню добу до цього регіону Молдови перекинуто 700 бійців спеціального призначення, інформує Дмитро Тимчук.

Наявність чеченців у Балаклаві підтверджує також кримський активіст Роман Бутко.

"Вони виставлені на охороні захоплених об'єктів", - написав він у Фейсбуці.

Також, за даними Бутка, російське військове керівництво почало термінову ротацію військовослужбовців, які за короткий час перебування на території Криму "асимілювалися з місцевим населенням і проявили слабкість щодо українських військових у Криму".

"Вже сьогодні великий десантний корабель з складу Північного флоту ВМФ Росії "Георгій Побідоносець" в бухті Козача (Севастополь) завантажив першу партію військовослужбовців кількістю до 400 чоловік", - пише активіст.

За його інформацією, їх на 18 військових автомобілях КАМАЗ і УРАЛ доставили на військовий корабель. Після прибуття корабля у порт Новоросійськ їх відправлять по своїх частинах.

Як запевнив Бутко, багатьом військовослужбовцям загрожує звільнення зі збройних сил РФ. Решту підрозділів, що блокують військові частини ВМС України, теж змінять.

"Адже за два тижні блокування українських частин російські військовослужбовці почали спілкуватися з українськими, деякі всерйоз не розуміють навіщо вони тут і що роблять. Новоприбулі російські військові поводяться жорсткіше, не йдуть на контакт, нічого не говорять і близько до себе не нікого не підпускають", - написав він.

Українська правда

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: