США і країни Європи виступили проти референдуму у Криму

США, Італія, Франція, Велика Британія, Литва, Латвія та Естонія виступають проти проведення референдуму про статус Криму.

Ці країни також виступають за створення міжнародної контактної групи із залученням Росії та України для врегулювання ситуації на півострові.

Про це ідеться у повідомленні прес-служби Білого Дому, повідомляє ВВС Україна.

Згідно з ним, 8 березня президент США Барак Обама окремо провів розмови із прем'єр-міністром Великої Британії Девідом Кемероном, президентом Франції Франсуа Олландом і прем'єр-міністром Італії Маттео Ренці.

Лідери тих країн підтвердили серйозну заклопотаність порушенням Росією міжнародного права й підтвердили свою підтримку суверенітету та територіальної цілісності України.

Пан Обама також розмовляв із президентами Латвії Андрісом Берзіньшом, Литви - Далею Грибаускайте та Естонії - Томасом Хендріком Ільвемом.

"Всі лідери домовилися про необхідність виведення Росією своїх військ назад на бази їх перебування, про необхідність допущення на Кримський півострів міжнародних спостерігачів і моніторингової місії з прав людини, а також погодилися на швидке формування контактної групи, яка сприятиме прямому діалогу між Україною й Росією у знятті напруги ситуації й відновленні суверенітету й територіальної цілісності України", - йдеться у повідомленні.

У Білому Домі також зазначили, що лідери відхилили запропонований референдум, тому що він порушує Конституцію України, і наголосили, що всі рішення із приводу майбутнього України повинні вирішуватися за участі уряду у Києві.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: