Глава НБУ виключає дефолт України

Степан Кубів очікує не лише допомоги і кредитів, а й припливу капіталу з міжнародних інвестиційних фондів

Голова Національного банку України Степан Кубів виключає дефолт України. Про це, як повідомляє РБК-Україна, він заявив у інтерв'ю американському телеканалу CNBC.

"Ви знаєте, дефолту не буде. Тому що на сьогодні ми говоримо про ризики дефолту, але завдяки такій швидкій реакції МВФ, ЄБРР, інтенсивній роботі, яку ми розпочали сьогодні, ми бачимо чіткий шлях реалізації швидкого плану виходу України з економічної кризи", — зазначив він.

Крім того, за словами Кубіва, у нього були зустрічі з представниками міжнародних інвестиційних фондів, які розглядають питання вливання приватного капіталу і формування відповідних ринкових відносин, інвестиційного клімату. "Один фонд зацікавився фінансовим сектором, а іншй фонд цікавився сільськогосподарським сектором, екологічної продукцією, яку можна вирощувати в Україні", — повідомив глава НБУ.

За його словами, нова влада України докладе максимум зусиль для поліпшення інвестиційного клімату в країні, а залучені інвестиції допоможуть підняти економіку України.

Фото Олександр КОВАЛЬЧУК

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: