Громадськість хоче контролювати роботу Гураля

Сьогодні близько обіду під приміщенням прокуратури Львівщини зібралося кілька десятків активістів, які ініціюють створення громадського органу для контролю за роботою прокуратури.

Про це 11 березня повідомив кореспондент IA ZIK.

«Ми хочемо запросити громадські організації, активістів, щоб створити при прокуратурі координаційну раду. Це питання відкрите, як цей орган буде називатися. Координаційна рада мала б виконувати певні функції – давати правову оцінку інформації щодо діяльності прокурорів. До цього органу потрібно залучити правників. Адже сьогодні важливе питання не лише прокурора області, а роботи прокуратури як інституції», – розповів один із учасників заходу Сергій Довгун.

«Ми за те, щоб інституція була створена при прокуратурі, а не при посаді чи при будь-якому керівнику. Такі органи громадської ініціативи мають бути створені при всіх державних установах», – пояснив він.

За словами С.Довгуна, ідею створення органу контролю за діяльністю прокуратури підтримують громадські організації «Платформа вільних людей», «Громадяни Львівщини». До контролю за роботою прокурорів запрошують і Правий сектор, афганців, громадських діячів, науковців, адвокатів.

«Питання є відкрите. Рано чи пізно ця рада буде створена. Це є необхідний орган, щоб контролювати прокуратуру», – переконаний С.Довгун.

Активіст пояснив свою позицію щодо нового прокурора Львівщини Володимира Гураля.

«Моя особиста позиція, що потрібно люструвати людину за результатами роботи, спитати прокурора, що він зробив за певний проміжок часу. Окрім того, ми розуміємо, що нинішні призначення силовиків – це тимчасові посади, бо після президентських виборів буде призначений «твердий» Генпрокурор і відповідно прокурори на місцях будуть призначені на постійній основі», – пояснив С.Довгун.

Учасники заходу мають намір передати прокурору Львівщини звернення, адресоване йому та в.о. президента України Олександрові Турчинову, Генпрокурору Олегові Махніцькому, з вимогою проведення негайної люстрації всіх без винятку посадовців, що призначаються новою владою, та звільнення всіх посадовців, що призначалися режимом Януковича, а також зламати корупційні схеми на митниці.

Зокрема, активісти вимагають «негайно звільнити з посад керівників прокуратури Львівщини, що були заслані аби пригнічувати прагнення народу Львівщини до свободи та керували репресіями проти активістів Майдану і небайдужих громадян: Вацьківського, Білецького, Колісника, Буряка, Годуєва».

На виконання цих вимог прокуророві Львівщини дають 100 днів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: