США не допоможуть Україні військами в Криму, бо нікому не потрібна Третя світова війна, – політолог

Завтра в.о. прем’єр-міністра України Арсеній Яценюк зустрічається з президентом США Бараком Обамою. Ця зустріч означає, що США підтримують нову українську владу, однак розраховувати на військове втручання американців в Криму не варто.

Про це в коментарі «Погляду» розповів політолог Володимир Фесенко.

«Заклики воювати за Крим – це найбільш безвідповідальні заяви, які сьогодні можуть звучати. Активні військові дії в Криму – це подарунок Путіну, адже саме цього він хоче, аби українці розв’язали війну. Росіяни зможуть вийти за межі Криму тільки тоді, коли будуть активні військові дії з боку України», – прокоментував Фесенко.

На його думку, це також розуміють на Заході, тому новій українській владі дають певні поради.

«Це можна зрозуміти за заявами американського посла та інших американських політиків про те, що вони дуже цінують витримку українських військових щодо агресивних дій з боку росіян. Ніхто зараз не починатиме Третю світову війну, навіть за Україну», – зазначив політолог.

Фесенко переконаний, що Україні допомагатимуть і захищатимуть її дипломатично, економічно, а також завдяки військово-психологічному тиску: американські кораблі у Чорному морі, навчання військових у Польщі, посилення спостереження розвідувальних літаків – це свідчення того, що США тиснуть на Росію.

«Сам факт зустрічі Барака Обами з новим українським прем’єром свідчить про те, що США визнають нову українську владу. Це моральна підтримка, що далеко не останнє. Але очікувати на силову підтримку не варто, бо буде не 100 жертв на вулицях Києва, а набагато більше – десятки і сотні тисяч. Не варто очікувати від цього візиту того, чого не може бути», – наголосив політолог.

«Вберегти незалежність і територіальну цілісність України – це принципово сьогодні не лише для США, а для цілого цивілізованого світу. Крим стане питанням довготривалої боротьби, бо тут не варто очікувати швидкого результату. За Крим доведеться боротися, і тут США нічим не зарадять. Доведеться боротися за те, щоб до України повернулися симпатії кримчан, які не визнають нову владу своєю владою і сповнені багатьох ілюзій, що з Росією буде жити краще. На це потрібен час: кримчани самі зрозуміють, як житиме Крим у цій новій ситуації, варто лише дочекатися нового курортного сезону», – підсумував Фесенко.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: