У Тернополі активісти обурені кандидатурою нового заступника губернатора

Сьогодні у Тернополі активісти Самооборони Майдану та «Правого сектору» навідалися до обласної державної адміністрації.

Мітингарі вимагали призначати на керівні посади людей, не заплямованих корупцією чи негідними вчинками, – повідомив власкор IA ZIK.

Зокрема, вони висловили стурбованість щодо призначення висуванця від партії «УДАР» Ростислава Левчука заступником голови Тернопільської ОДА.

Активісти влаштували пікет в уніформі, озброєні щитами. Свої вимоги вони передали голові облдержадміністрації Олегу Сиротюку.

Керівник Самооборони Іван Ковалик зазначив, що Ростислав Левчук, який донедавна очолював управління охорони здоров’я Тернопільської міськради, не відповідає критеріям, які люди поставили перед новою владою.

Активісти звернули увагу на те, що Левчук був членом Соціалістичної партії, а згодом брав участь у виборах від «Фронту Змін». Його донька, за даними мітингарів, під час виборів працювала в окружній комісії від Комуністичної партії, а зять балотувався до міської ради від Партії регіонів і працював у їхньому штабі.

Лідер тернопільського «Правого сектору» Василь Лабайчук також нагадав, що саме за керівництва Ростислава Левчука загинула 25-річна тернополянка Марія Деркач. У смерті дівчини рідні звинувачували лікарів, однак об’єктивного розслідування, на думку активістів, досі не проведено.

Олег Сиротюк, своєю чергою, зазначив, що жодного заступника наразі на посаді не затверджено та пообіцяв перевірити отриману інформацію.

За словами активістів, вони контролюватимуть процес призначення чиновників на керівні посади. Водночас, щодо інших кандидатів у заступники голови ТОДА – Івана Крисака та Леоніда Бицюри потестувальники вимог не висували.

Нагадаємо, новопризначений голова Тернопільської ОДА свободівець Олег Сиротюк представив своїх заступників на віче 9 березня.

Він повідомив, що гуманітарною сферою керуватиме начальник управління охорони здоров’я та медичного забезпечення Тернопільської міськради Ростислав Левчук, якого делегувала партія «УДАР».

За сільське господарство, розвиток промисловості в області відповідатиме депутат районної ради Іван Крисак, рекомендований ВО «Батьківщина».

Стратегічними напрямками, співпрацею з районами, місцевим самоврядуванням займатиметься депутат обласної ради, заступник міського голови Тернополя Леонід Бицюра.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: