Умови призначення допомоги по догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку

Актуально про соціальний захист. Управління соціального захисту нагадує мешканцям, що відповідно до п. 19 Порядку призначення і виплати державної допомоги сім`ям з дітьми, допомога по догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку виплачується щомісяця з дня призначення зазначеної допомоги по день досягнення дитиною вказаного віку включно, повідомили Дивись. Інфо у прес-службі ЛМР.

Виплата допомоги в розмірі, що перевищує мінімальний, здійснюється протягом шести календарних місяців. Якщо особа, якій призначена допомога, після  закінчення зазначеного строку не підтвердила право на призначення допомоги у розмірі, що перевищує мінімальний, допомога виплачується у мінімальному розмірі.

«Відповідно до ст. 15 Закону України «Про державну допомогу сім'ям з дітьми», допомога по догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку виплачується у розмірі, що дорівнює різниці між прожитковим мінімумом, встановленого для працездатних осіб, та середньомісячним сукупним доходом сім'ї в розрахунку на одну особу за попередні шість місяців, але не менш як 130 грн. Цей вид допомоги надають на кожну дитину незалежно від кількості народжених (усиновлених, взятих під опіку) дітей у сім'ї, по догляду за якими надається допомога», - розповідає начальник Залізничного відділу управління соціального захисту Львівської міської ради Галина Гейник.

Для призначення допомоги у розмірі, що перевищує мінімальний, подається в установленому порядку довідка про склад сім'ї та декларація про доходи та майновий стан (заповнюється на підставі довідок про доходи кожного члена сім'ї).

Органи, що призначають і виплачують державну допомогу сім'ям з дітьми, мають право у разі потреби перевіряти обґрунтованість видачі та достовірність документів, поданих для призначення допомоги.

Важливо! Якщо особа працює в режимі повного робочого часу або оформила відпустку у в'язку з навчанням до закінчення відпустки по догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку, роботодавець повинен протягом п'яти днів після видання наказу про припинення зазначеної відпустки повідомити про це орган праці та соціального захисту населення за місцем проживання такої особи.

«В лютому 2014 року в управлінні соціального захисту Львівської міськради допомогу по догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку в розмірі, що перевищує мінімальний, отримували 7,4 тис. заявників, що становить 37,4% від загальної кількості отримувачів цього виду допомоги, однак сума фінансування допомоги на догляд в розмірі, що перевищує мінімальний становить 7,12 млн. грн., що становить 79,7% від загальної суми фінансування цього виду допомоги в лютому», - додає начальник планово-фінансового відділу управління соцзахисту ЛМР Ольга Сільчак.

Слід нагадати, що прийом громадян у «єдиних приймальнях» районних відділів соціального захисту проводиться: понеділок – з 13 до 19 год.; з вівторка по четвер – з 08 до 19 год.; п’ятниця – з 09 до 14 год.

Записатись на прийом в «єдину приймальню» в режимі «он-лайн» чи отримати більше інформації про різні види допомог можна отримати на сайті «Львів соціальний»: http://www.social.lviv.ua

Для отримання детальної інформації про різні види соціальних гарантій мешканці Львова можуть звертатись за консультаціями до  відділів соціального захисту за місцем проживання за телефонами:

 

Галицький: тел.:  261-44-50 (вул. Ф. Ліста, 5)
Личаківський: тел.:  235-71-62 (вул. Театральна, 10)
Залізничний: тел.:  295-82-28 (вул. І. Виговського, 34)
Франківський: тел.:  237-50-81 (вул. Генерала Т. Чупринки, 85)
Шевченківський: тел.:  252-28-40 (вул. В. Липинського, 11)
Сихівський: тел.:  254-64-80 (просп. Червоної Калини, 66)

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: