МЗС Росії підтримав претензії Януковича до США

Міністерство закордонних справ Росії підтримало заяву колишнього президента України Віктора Януковича про незаконність планів США виділити Україні $ 1 млрд. Про це повідомляє прес -служба МЗС РФ.

«Дійсно, відповідно до поправок, внесених кілька років тому в Закон 1961 про надання іноземного сприяння, забороняється «надавати фінансову допомогу уряду будь-якої держави, законно обраний президент якого був повалений в результаті військового перевороту або незаконного рішення» ... Таким чином, за всіма критеріями виділення коштів нелегітимного режиму, який захопив владу насильницьким шляхом, незаконне і виходить за рамки американської правової системи», - сказано в повідомленні.

Відомство висловило сумнів у тому, що в США «визнають очевидне».

«Адміністрація США, мабуть, і далі буде закривати очі на засилля в Києві ультранаціоналістичних сил, які розгорнули по всій країні полювання на інакомислячих, посилюють тиск на російськомовне населення і наших співвітчизників, загрожують жителям Криму розправою за їх прагнення до самовизначення», - відзначили в МЗС РФ.

У міністерстві попередили про наслідки «безоглядного потурання радикальним елементам нацистської забарвлення на Україну і їх фінансової накачування».

Нагадаємо, вчора, 11 березня, Віктор Янукович під час прес-конференції в Ростові-на-Дону (Росія) заявив про те, що рішення виділити Україні фінансову допомогу порушує американське законодавство. Він має намір оскаржити дане рішення в суді.

НБН

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: