На Львівщині немає фашизму, - Колодій представникам ООН (фото)

Колодій зустрівся з помічником Генерального секретаря ООН Іваном Шимоновичем

У середу, 12 березня, голова Львівської обласної ради Петро Колодій зустрівся з помічником Генерального секретаря ООН, керівником Відділення Управління Верховного комісара ООН з прав людини в Нью-Йорку Іваном Шимоновичем, повідомили Дивись. Інфо у прес-службі ЛОР.

Разом із Іваном Шимоновичем до Львова прибули Джанні Магаззені, директор регіонального підрозділу Управління Верховного комісара ООН з прав людини у Женеві, Антон Нікіфоров, помічник Верховного комісара з прав людини у Женеві, та Свен Купманс, Департамент політичних питань у Нью-Йорку.

На зустрічі також були присутні представник МЗС України у Львові В’ячеслав Войнаровський, голова постійної комісії з питань бюджету, соціально-економічного розвитку та комунальної власності Ярослав Качмарик, голова постійної комісії з питань законності, дотримання прав людини та військових проблем Олег Рісний, начальник Департаменту соціального захисту населення Львівської ОДА Василь Мартиняк та його заступник Оксана Яковець.

Під час зустрічі делегацію Організації Об’єднаних Націй здебільшого цікавили питання в сфері законності та дотримання прав людини з огляду на події, що відбулись в Україні з листопада 2013 року. Більш детально представники ООН зупинились на питаннях переселенців з українського півострова Крим, які відгукнулись на запрошення голови Львівської обласної ради Петра Колодія, та від початку березня цього року приїжджають на Львівщину для тимчасового проживання на час врегулювання ситуації в Криму.

Як зазначив голова обласної ради Петро Колодій, 2 березня відбулась сесія Львівської обласної ради, на якій депутати одностайно ухвалили звернення до жителів Криму про те, що ми – великий і єдиний народ, а політика Російської Федерації насправді спрямована на роз’єднання України та українського народу.

«Того ж дня я звернувся до кримчан, яких закликав приїжджати на Львівщину для тимчасового проживання. Більше того, на Львівщині вони зможуть спокійно перечекати ту конфліктну ситуацію, яка виникла в Криму. Першочергово я запросив до нас на Львівщину сім’ї тих військовослужбовців, які нині в нелегких умовах обороняють нашу державу. Також я запросив і цивільне населення української автономії. З іншого боку я звернувся до громади Львівської області, яку закликав всіляко сприяти кримчанам, які прибуватимуть до нас для тимчасового поселення. І, повірте, наші люди дуже гостинні та охоче надають своє житло для проживання земляків з Криму», – сказав Петро Колодій.

Своєю чергою директор Департаменту соціального захисту Львівської ОДА Василь Мартиняк озвучив представникам Організації Об’єднаних Націй інформацію щодо кількості кримчан, які вже приїхали до Львова, а також щодо умов їхнього проживання на Львівщині. За його словами, на виконання доручення голови Львівської обласної ради система роботи щодо прийому жителів півострова Крим у Львівській області налагоджена дуже чітко. Станом на сьогодні до Львова вже приїхало 639 кримчан. Кримських дітей забезпечують навчальним процесом у школах та дошкільних закладах. «За окремими сім’ями, в яких є маленькі діти, закріплений медичний працівник», – відзначив Василь Мартиняк.

Також делегацію ООН цікавили стосунки між різними етнічними, мовними та конфесійними групами жителів Львівщини, питання корупції та довіри до правоохоронних органів.

На це запитання відповів голова обласної ради, який, зокрема, зазначив, що на території Львова та Львівської області проживають громади різних національностей. Вірю, що всі ці люди почувають себе тут комфортно. «Всі застереження, які нині виникають, що, мовляв, тут якийсь фашизм, – не більше, ніж нав’язування думки жителям Криму і навіть Росії. Але самі люди, які сюди приїжджають, розуміють, що всі ці негативні налаштування – антиукраїнська пропаганда. Всі, хто тут був, відчув галицьку гостинність!

Більше того, всі пам’ятають недавнішній Чемпіонат Європи з футболу у 2012 році, де Львів був одним з приймаючих міст. За результатами цього спортивного дійства, наше місто було визнано найкращим містом в Україні. Окрім того, за версією відомого британського видання для туристів The Rough Guide місто Львів потрапило до п’ятірки міст світу, які варто відвідати цього року», – наголосив Петро Колодій.

Як повідомлялось раніше, представники ООН прибули в Україну для проведення попередньої оцінки ситуації з дотриманням прав людини у зв'язку з подіями в державі терміном з листопада 2013 року і до сьогодні.

Після завершення візиту в Україну помічник Генерального секретаря ООН повинен представити Верховному комісару ООН з прав людини напрацювання з рекомендаціями щодо подальших дій.

колодій-оон2

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: