Онищенко розповіла про плани проведення реставрації

Сьогодні, 12 березня, у приміщенні Львівської міської ради з річними звітами про проведену роботу виступило управління охорони історичного середовища. Начальник управління Лілія Онищенко поділилась планами на поточний рік, повідомили Дивись. Інфо у прес-службі ЛМР.

Реставраційні роботи зазвичай важко завершити за один рік – вони переходять у наступний. Про це наголошують в управлінні охорони історичної спадщини ЛМР. Отже, більшість проектів, розпочатих у 2013 році, будуть продовжуватись і цього року.

«Програма реставрації балконів буде реалізовуватися й надалі. Те ж стосується й двориків. Зокрема, зараз ми оголосили конкурс для мешканців, за результатами якого оберемо кілька двориків, на яких і проведемо роботу. Також ми написали план для фінансування ремонтно-реставраційних робіт на об’єктах культурної спадщини. Цьогоріч ми отримаємо кошти від Міністерства культури Польщі за програмою «Спільна спадщина». Вони будуть спрямовані на наступний етап реставрації стінопису, на доробки на Личаківському цвинтарі. А ще ми маємо надію отримати кошти на реставрацію надгробка Повстанцям. Також, у зв’язку з покращенням стосунків України з Європою, очікуємо залучити кошти Євросоюзу», - зазначає начальник управління охорони історичного середовища Лілія Онищенко.

Також серед планів управління – реалізація заходів Інтегрованої концепції розвитку центральної частини Львова в частині «Культурна спадщина та житлове господарство» і  «Громадський простір», а також інформаційно-просвітницька робота з власниками та користувачами пам’яток.

Нагадаємо, що з метою проведення ремонтно-реставраційних робіт на об’єктах культурної спадщини міста подано пропозиції до бюджету на суму близько 15 млн. грн.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: