Перенесення виборів Президента – це загроза суверенітету України та зрада ідеалів Майдану, - УДАР

Будь-які спроби зірвати вибори Президента України, це спроба дестабілізації ситуації в країні та намагання провокаторів кинути країну в новий вир громадського протистояння.

Про це йдеться в заяві Львівської обласної організації політичної партії «УДАР Віталія Кличка», поширеній сьогодні, 12 березня. Подаємо заяву повнотекстово:

Останнім часом у ЗМІ поширюються інформація про, нібито, можливість перенесення дострокових президентських виборів, призначених на 25 травня.

Відповідний законопроект про перенесення виборів на 7 грудня цього року  зареєстрований у Верховній Раді України регіоналом Є.Мураєвим.За «дивним співпадінням»донецький юрист В.Оленцевич оскаржив у  Вищому Адмінсуді рішення ВР від 22 лютого щодо призначення позачергових виборів. Хочемо принагідно відзначити, що той же юрист був ініціатором скандального рішення Донецького окружного суду  проскасування присвоєння звання Герой України Степану Бандері та Роману Шухевичу.

У зв’язку з цим заявляємо, що будь-які спроби зірвати вибори Президента України, є нічим іншим як цинічною спробою дестабілізації ситуації в нашій країні та намаганнями провокаторів кинути країну в новий вир громадського протистояння. Ті ж хто має намір протягнути у парламенті відстрочку виборів президента повинні пам'ятати, що призначення дострокових виборів Глави Держави було головною вимогою Майдану і їх ревізія є сьогодні неприпустимим явищем.

Абсолютно не дивно, що такі ініціативи з’являються саме після виступу колишнього президента, а зараз –міжнародного злочинця Віктора Януковича в Ростові-на-Дону. Очевидно, що окремі сили в нашій країні розраховують на повернення злочинного режиму, і таким чином, готують грунт для реваншу режиму клептократів та відвертих бандитів.

Мільйони українців, які під загрозою арештів, побиття та навіть смерті брали участь в боротьбі проти тиранії та корупції на Майданах по всій Україні очікують від нової влади чітких та зрозумілих кроків. Перш за все – тотальної зміни усієї системи влади. Очищення від корупції, брехні та непрозорості. І перший крок у цьому – це вибори нового  Президента України. Після цього кроку неодмінно повинні слідувати й інші – перевибори до Верховної Ради України та місцевих органів влади. Лише таким чином ми зможемо виконати основну вимогу Майдану – повне перезавантаження влади.

Сьогодні Україні в першу чергу якомога швидше потрібний легітимний президент. Цю легітимність можуть дати лише вибори. Зволікання з проведенням виборів поглиблюватиме кризу та збільшуватиме ризики - економічні, військові, соціальні.

В будь-якому іншому випадку – зрив виборів Президента можна оцінювати або ж як маніпуляції п’ятої колони,яка працює на розкол України, або ж як неоковирні спроби узурпації влади невеликою частиною українського політикуму.

Саме тому ми закликаємо усі політичні сили в Україні відмовитись від деструктивної ідеї перенесення або скасування виборів Президента, призначених на 25 травня цього року. Ми не маємо права ставити під загрозу суверенітет та цілісність України через власні політичні чи економічні інтереси!

Львівська обласна організація політичної партії «УДАР Віталія Кличка»

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: