У Львові прозвучать шедеври класичної музики на тлі мультиплікації

У суботу, 15 березня, о 18:00, у Львівській філармонії відбудеться концерна програма «Казка очима дорослих» у  виконанні Академічного молодіжного симфонічного оркестру «INSO-Львів» під батутою Фахраддіна Керімова, повідомили Дивись. Інфо у прес-службі Львівської обласної філармонії.

Концертмейстр оркестру «INSO-Львів» Євген Крук розповів: «Програма концерту буде надзвичайно цікавою. Незважаючи на складний для держави час, кожен із нас потребує у житті чогось позитивного. І музиканти повинні працювати у своїй галузі навіть у такий непересічний час. Власне, ми вибрали таку програму, яка буде цікава для всіх слухачів – від дорослих до малих. Оркестр «INSO-Львів» виконує дуже великий репертуар різнопланової музики. Маестро Фахраддін Керімов вибрав для цього концерту музику російських класиків XIX ст. – Миколи Римського-Корсакова, Михайла Глінки, та класика XX ст. Сергія Рахманінова. Водночас на великому екрані транслюватимуть мультиплікацію, яка по сюжету відповідає творам. Так, ми виконаємо оркестрову сюїту Миколи Римського-Корсакова з музики до опери «Золотий півник». Усім добре знана ця казка. Наступною прозвучить увертюра до опери «Руслан і Людмила» Михайла Глінки, а також сюїта «Симфонічні танці» Сергія Рахманінова, яка містить цікаві паралелі з Римським-Корсаковим: Рахманінов цитує у своєму творі «Золотого півника»...

Диригент, заслужений діяч мистецтв Азербайджану Фахраддін Керімов відзначив: «Програма концерту складається із світової класики. Музиканти оркестру «INSO-Львів» високопрофесійні, а музика, яку ми виконаємо, належить не одному народові, а усьому світові. Ці шедеври мають бути в репертуарі будь-якого оркестру. Оркестр «INSO-Львів» виконує різнопланові твори, створюючи справжню музичну культуру».

Фахраддін Керімов розповідає: «Мене пов’язує з Україною давня співпраця, у Львові я не вперше. Український народ  – це приклад для всього світу, – Азербайджан  підтримує ваш народ у всьому, тому що дії українського народу спрямовані на покращення життя».

казка

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: