Україна не вводитиме війська на територію Криму, - Турчинов

Україна не вводитиме збройні сили на територію Криму. Про це заявив в ексклюзивному інтерв'ю AFP виконуючий обов'язки Президента України, спікер ВР Олександр Турчинов, передає УНН.

"Ми не можемо починати військову операцію в Криму, тому що тим самим ми поставимо під удар незахищену східний кордон України", - зазначив О.Турчинов.

Він також додав, що референдум в Криму є "обманом", результати якого будуть виправлені в Москві.

"Те, що вони називають референдумом не відбудеться в Криму, але відбудеться в офісах Кремля", - сказав О.Турчинов.

Нагадаємо, в останні дні лютого Росія фактично здійснила акт агресії відносно України, коли військові частини РФ без опізнавальних знаків і без будь-яких пояснень з боку російського уряду почали блокувати військові частини ЗСУ на території Криму.

Пізніше представник Росії в РБ ООН заявив, що ввести війська на територію Криму Володимира Путіна попросив Віктор Янукович.

Наразі позиція РФ полягає в тому, що нинішнє українське керівництво, яке прийшло до влади в результаті "антиконституційного перевороту" та не володіє "загальнонаціональним мандатом", нав'язує Східним і Південно- Східним регіонами і Криму абсолютно нелегітимні рішення.

На 16 березня у Криму призначено референдум, який США, європейські країни, офіційний ЄС, міжнародні інституції, ОБСЄ та інші міжнародні організації, чинна влада України не визнають законним та легітимним.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: