Зараз йдеться про те, чи формуватимемо ЛОДА спільно, чи лише одна політична сила, - нардеп

«Батьківщина» готова взяти участь у формуванні влади на Львівщині, але тільки якщо цей процес буде проходити відкрито і прозоро.

Про це 12 березня у коментарі ІА ZIK заявив народний депутат, голова Львівської обласної організації партії «Батьківщина» Роман Ілик.

«У суботу відбулося засідання бюро львівської «Батьківщини». Оскільки наша партія є членом коаліції і належить до тих партій, які спільно в опозиційній боротьбі робили все для повалення режиму, ми готові за умови формування влади чесно, прозоро і відкрито взяти участь у цьому процесі. Але я ще раз підкреслю – без жодних кулуарних домовленостей», – сказав він.

Водночас Ілик зазначив, що Майдан породив нові обличчя. І позиція партії «Батьківщина» полягає в тому, щоб ці нові люди – незалежно від того, чи вони партійні, чи просто громадські активісти – також були присутні у владі.

«І, звичайно, ключові вимоги до будь-якого із кандидатів – це фаховість, професіоналізм і сприйняття тої чи іншої кандидатури на місцях. Тобто щоб ця людина здатна була пройти люстрацію і дати відповіді на будь-які питання щодо свого минулого», – сказав нардеп.

Разом з тим, Ілик повідомив, що наразі жодних домовленостей щодо конкретних кандидатур на посади у Львівську ОДА ще не було. «У даному випадку розмова йде тільки про те, чи ми це робимо спільно, чи це буде робити одна політична сила самостійно», – заявив він.

Щодо засідання депутатської групи «Львівщина», на якому був запропонований перелік можливих кандидатів на посади у Львівській ОДА, то Ілик зазначив, що його на цьому засіданні не було. Більше того, додав він, будь-яка депутатська група може надавати свої пропозиції, але відповідно до статуту партії, подання має вносити партійна організація. «Це є спільна партійна відповідальність», – зазначив нардеп.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: