Будівництво трамваю на Сихів має розпочатись уже вкінці квітня, - Кіраль

Місто Львів продовжує співпрацю з Європейським банком реконструкції та розвитку. Як повідомив Сергій Кіраль, реалізація проекту «Трамвай на Сихів» може розпочатись вже наприкінці квітня, повідомили Дивись. Інфо у прес-службі ЛМР.

«Ми продовжуємо працювати з Європейським банком реконструкції та розвитку в тих проектах, які у нас вже на сьогодні є. Зокрема, будівництво трамваю на Сихів ввійде в активну стадію – роботи мають розпочатись уже вкінці квітня – на початку травня», - повідомляє Сергій Кіраль.

Наразі в роботі над проектом будівництва трамваю завершується документальна частина – це підготовка проекту, дозволи на будівельні роботи та інше. Найближчим часом планується підписати договір гарантії між містом та ЄБРР, трохи згодом – договір гранту, у додаток до кредитної угоди, як вже була підписана вкінці минулого року.

«Натомість ми розпочали переговори з банком щодо нового проекту – переробки мулу на очисних спорудах міста разом із відбором біогазу та переробкою цього біогазу у виробництво електроенергії. Це дозволить у перспективі зменшити собівартість надаваних послуг «Львівводоканал» майже на 30%, що дуже суттєво. Вартість проекту – 22 млн євро, з яких 5-7 млн євро – це гранти, тобто кошти, які не треба буде повертати.

Розпочнеться реалізація проекту модернізації системи теплопостачання в місті за підписаними вже договорами, активна фаза проведення тендерних процедур і початку робіт по окремих компонентах, зокрема – це заміна трубопроводів, встановлення індивідуальних теплопунктів і системи когенерації. Вартість проекту – 30 млн. євро, 10 млн. з яких – гранти», - додає Сергій Кіраль.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: