Інвестори довіряють Львову, - Кіраль

Упродовж минулого року кількість іноземних інвестицій в економіку міста скоротилась на 20-30%. Зважаючи на напружену політичну ситуацію в країні, такий стан природній, - повідомляють в управлінні зовнішньоекономічних відносин та інвестицій. Але попри спад, порівняно з минулорічними показниками, у 2013 році в економіку Львова було вкладено близько 65 млн. грн., повідомили Дивись. Інфо у прес-службі ЛМР

Як зазначає начальник управління зовнішньоекономічних відносин та інвестицій ЛМР Сергій Кіраль, стан справ у країні, а також зниження інвестиційного клімату і низькі кредитні рейтинги дещо перешкоджають формуванню у міжнародної ділової спільноти позитивного погляду на Україну, як безпечне місце для вкладення коштів. Існують й інші проблеми, пов’язані із захистом прав власності на майно й активи та корупцією. Проте Львів та країна загалом мають великі перспективи покращення інвестиційної привабливості в майбутньому, коли стан економіки дещо стабілізується.

«Після нещодавніх подій новий уряд задекларував проведення реформ і підписання договору з Асоціацією про зону вільної торгівлі, а також розпочав співпрацю з МВФ. Це якраз те, на що чекають інвестори. Це кроки, які дозволять суттєво покращити інвестиційний клімат, а нам сподіватися на нові проекти й інвестиції», - зазначає Сергій Кіраль.

За інформацією управління зовнішньоекономічних відносин та інвестицій, торік досить велика японська компанія Fujikura зареєструвала у Львові представництво своєї компанії, яке наразі займається набором персоналу й підготовкою проекту проходження державної експертизи. Компанія вже отримала декларацію на початок робіт з реконструкції приміщення для облаштування виробництва в сфері електроніки та виробництва кабельної продукції для автомобілебудування. У перспективі це може дати понад 2,5 тис. робочих місць і будівництво нового заводу на території індустріального парку «Рясне-2». Зокрема, саме будівництво індустріального парку є одним із найбільш пріоритетних проектів міста, який надасть від 6 до 12 тис. робочих місць.

«Щодо індустріального парку, то сьогодні ми вже займаємось вибором керуючої компанії. Є зацікавлені інвестори, які хочуть побудувати там свої підприємства. До того ж, зараз ми опрацьовуємо заявки на земельні ділянки для українських та іноземних компаній, які хочуть розмістити у Львові свої підприємства. Це показник того, що, незважаючи на політичну кризу і проблеми з Кримом, а також відсутність на даному етапі реформ, інвестори вірять і довіряють Львову, а отже готові інвестувати свої кошти навіть у таких складних умовах. Як на мене, це дуже вдалий час – саме сьогодні, тому що є всі передумови для того, щоб інвестори за порівняно невеликого обсягу інвестицій отримали максимальний прибуток», - додає Сергій Кіраль.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: