Іщук розповів про проблеми із казначейством

Як повідомили в департаменті фінансової політики під час слухання звітів про роботу виконавчих органів ради, торік особливо загострилась ситуація з обслуговуванням місцевих бюджетів Державною казначейською службою, повідомили Дивись. Інфо у прес-службі ЛМР.

«Навіть за наявності власних коштів на єдиному казначейському рахунку, територіальна громада не могла вирішити питань, пов`язаних із життєдіяльністю міста, у зв’язку з невиконанням протягом тривалого часу органами Державної казначейської служби платіжних доручень розпорядників коштів місцевих бюджетів», - зазначив директор департаменту Олег Іщук.

Зважаючи на складні стосунки з казначейською службою, департаментом фінансової політики ЛМР був підготовлений проект Закону України «Про внесення змін до Бюджетного кодексу України», який передбачав би обслуговування місцевих бюджетів за видатками, що не враховуються при визначенні обсягів міжбюджетних трансфертів, та видатками банків спеціального фонду.

«Прийняття вказаного закону дало б певну фінансову самостійність і зміцнило фінансову базу місцевого самоврядування. Проектом також передбачені сплата штрафів і пені до місцевого бюджету за порушення органами  Казначейства терміну виконання платіжних доручень та використання коштів місцевих бюджетів на покриття витрат Державного бюджету України», - додав Олег Іщук.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: