Львівські військові медики тренуватимуться у полі (фото)

Бригади військових лікарів з Військово-медичного клінічного центру Західного регіону братимуть участь у тактичних навчаннях, які проводяться зараз з метою перевірки готовності у Збройних Силах України.

Перед тим, як вирушити до визначеного командуванням пункту розгортання, військові лікарі та молодший медичний персонал бригад отримали благословення настоятеля гарнізонного храму святих рівноапостольних Петра і Павла отця Степана Суса.

Звертаючись до військових лікарів священик наголосив, що рятувати людські життя та дарувати надію на одужання – святий обов’язок цілителя.

Довідка.

Польові медичні установи розгортаються у випадку надзвичайних ситуацій, техногенних аварій, природних катаклізмів або збройних конфліктів тощо. Лікарі госпіталю мають значний практичний досвід дій у кризових ситуаціях. Багато офіцерів медичної служби брали участь у миротворчих операціях, ліквідації наслідків стихійних лих та техногенних катастроф.

У складі цього госпіталю функціонують сортувально-евакуаційне відділення, призначене для прийому потерпілих, надання невідкладної медичної допомоги та евакуації їх в інші відділення установи. А також  відділення хірургічне, анестезіології та реанімації. Спеціалізовану медичну допомогу в мобільному госпіталі надають нейрохірург, уролог, гінеколог, офтальмолог, отоларинголог, стоматолог. Технічно, мобільний госпіталь здатний проводити якісне флюорографічне та ультразвукове обстеження в польових умовах.

Важливими структурами госпіталю є клінічна та санітарно-епідеміологічна лабораторії. В умовах польової медичної установи, стерилізують увесь перев’язочний матеріал та інструментарій. Діяльність усіх структур мобільного госпіталю забезпечують автономні джерела енергопостачання. Крім медичних підрозділів до складу  госпіталю входить кухня, їдальня, хлібопекарня.

Регіональний медіа-центр МО України (м. Львів)

військові-медики2 військові-медики3 військові-медики4 військові-медики5

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: