Сех домовилася з Регіональним представником Управління Верховного комісара ООН про консультації з проблем біженців

Регіональне представництво Управління Верховного комісара ООН у справах біженців (УВКБ) в Україні, Молдові, Білорусі надаватиме консультаційну допомогу Львівській облдержадміністрації з питань роботи із біженцями.

Про це 13 березня домовилися голова Львівської ОДА Ірина Сех та Регіональний представник УВКБ ООН Олдріх Андрисек на зустрічі у Верховній Раді України, повідомили у прес-службі ЛОДА.

Ірина Сех розповіла панові Андрисеку про ініціативу Львівщини надавати притулок співвітчизникам із Криму, де зараз існує небезпека для цивільного населення у зв’язку із зовнішнім втручанням. За її словами, на сьогодні в область прибуло 619 жителів півострова, переважно це родини із маленькими дітьми. Їм надають безкоштовне житло, дбають про влаштування дітей в школи та дошкільні установи, за потреби – про медичну допомогу.

Олдріх Андрисек наголосив, що УВКБ ООН має великий досвід роботи з біженцями і готове надати консультаційну допомогу органам влади в Україні, які безпосередньо стикаються з цією проблемою. За його словами, у цьому питанні необхідна злагоджена робота багатьох владних структур, а також громадськості.

Ірина Сех та Олдріх Андрисек домовилися, що вже в п’ятницю до Львова прибуде представник Управління Верховного комісара ООН у справах біженців, який консультуватиме в питаннях біженців.

За попередньою інформацією, його офіс працюватиме у Львівській облдержадміністрації.

Зазначимо, що на «гарячу» телефонну лінію (0-800-501-727), створену для мешканців південно-східних областей України та АР Крим, станом на 12:00 год 13 березня звернулася 288 сімей, яка виявила бажання тимчасово проживати у межах Львівської області – це 1521 особа, з них 717 дорослих та 804 дітей.

Кількість жителів області, які готові прийняти на тимчасове проживання сім’ї з АР Крим та південно-східних областей України складає 194 особи.

Станом  на сьогодні в області вже влаштовано на тимчасове проживання 619 осіб, з яких 274 дитини та 345 дорослих, 10 сімей прибули на територію області самостійно і перебувають в родичів або знайомих.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: