У Львові на лікуванні перебувають 52 "євромайданівці"

Наразі у Львові на лікуванні перебувають 52 особи. Про це сказав під час спілкування з журналістами директор департаменту гуманітарної політики ЛМР Олег Березюк, повідомили Дивись. Інфо у прес-службі ЛМР.

«Щодо організації медичної допомоги постраждалим. Гостру фазу ми пережили: одні були відправлені з Києва за кордон, інші - з Києва до Львова, ще інші - досі залишаються в Києві, і ми будемо пробувати забирати їх до Львова, або в інші клініки.

Ми переходимо у клінічну фазу, коли цим людям потрібне реконструктивне лікування та протезування. Ми будемо допомагати разом з громадськими організаціями, щоб ті люди це отримали. На сьогоднішній день ми працюємо спільно з громадськими організаціями над списком людей, які втратили органи чи кінцівки. Є ряд клінік на Заході, які хочуть радо прийняти постраждалих людей для безкоштовного протезування. Але ще раз наголосимо, госпіталізація за кордон відбувається виключно за медичними показами. Госпіталізують тільки у важких випадках або для протезування.

У Львові на лікуванні перебуває 52 особи. На вчорашній день зі Львова у лікарнях міста перебувало 13 осіб, з Львівської області - 18 осіб, з областей України – 25», - сказав директор департаменту гуманітарної політики ЛМР Олег Березюк.

«Ми щиро вдячні усім закордонним організаціям, клінікам, спільнотам, громадянам міста та області, духовенству за громадянську позицію та підтримку. Особлива подяка медикам Львова, Львівській міській раді. Окрема подяка колективам заводів за збір медикаментів та коштів.

Також висловлюємо особливу подяку Генеральному консульству Республіки Польщі у Львові та особисто пану Ярославу Дрозду за їхню активність і гідну позицію.

Висловлюємо велику подяку бригадам швидкої допомоги Вроцлава, Кракова та Жешова та інших польських міст, які самі транспортували пацієнтів з Києва в Польщу та надавали медичну допомогу.

Ми сподіваємось, що наша подальша співпраця буде довготривалою і плідною, оскільки потреба в медичній допомозі не зникла. Люди потребують подальшого лікування,  реабілітації та подальшого протезування. Тільки з підтримкою колег з-за кордону ми зможемо надати повноцінну допомогу усім, хто цього потребує», - сказала координатор лікування постраждалих на Майдані Наталія Іжицька.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: