У Львові стартує відкритий урок «Віч-на-віч із Кобзарем»

З 13 березня для учнів львівських шкіл стартує відкритий урок «Віч-на-віч із Кобзарем». Захід триватиме до 30 травня в стінах найдавнішої в Україні Наукової бібліотеки Львівського національного університету імені Івана Франка (вул. Драгоманова, 5). Екскурсії для вчителів та учнів здійснюватимуть працівники культурно-просвітницького відділу Наукової бібліотеки, повідомила прес-служба ЛМР.

«Школярі зможуть ближче пізнати творчу спадщину легендарного поета з допомогою таких заходів, які будуть організовані у Науковій бібліотеці: екскурс в історію Наукової бібліотеки ЛНУ ім. І. Франка; огляд виставки однієї книги – «Перше видання «Кобзаря» Т.Г.Шевченка, 1840 р.»; огляд книжкової виставки «Т. Шевченко різними мовами»; перегляд відеоінсталяції «Шевченко – художник» . Цікавою для учнів повинна стати й міні-вікторина на знання творчості Т. Шевченка. Для кожного учня є підготована закладка, де прописана цитата із певного твору Т. Шевченка та ілюстрацією до цього твору. Натомість, школярі мають впізнати, що це за текст. Той учень, який першим відгадає назву твору – отримає нагороду. Така пошукова робота спрямована не тільки на те, щоб поглибити знання учнів, але й організувати їх особисту зустріч із поетом», - розповів головний спеціаліст управління внутрішньої політики ЛМР Євген Бойко.

«Відвідування виставок має на меті ознайомити учнівську молодь з творчістю Тараса Григоровича Шевченка. Постать Тараса Шевченка особлива і шанована не тільки у нашому місті, але й у державі. Управління освіти міської ради організує протягом двох місяців відвідування вчителями та школярами 8-10 класів експозицій, присвячених творчості поета. Екскурсії будуть щоденно, окрім суботи та неділі, сформовані таким чином, що о 14.00, 15.00, 16.00 год. по 2-3 класи разом з педагогами відвідають фонди бібліотеки», - прокоментувала представник управління освіти ЛМР Олена Кондрат.

Переможці вікторин отримають спеціальні нагороди – кишенькові «Кобзарі».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: