Влада нова, а проблеми старі: перевізники знову готові страйкувати (відео)

Влада нова, а проблеми старі – перевізники, таксисти та вантажні перевізники знову готові страйкувати. Кажуть: нова демократична влада взялась за старі корупційні схеми.

Про це сьогодні, 13 березня, на прес-конференції у Львові розповів голова Асоціації Вільних профспілок автотранспортників України Андрій Корчинський, інформує кореспондент Дивись. Інфо.

Корчинський наголошує, що після призначення нового міністра інфраструктури Максима Бурбака досі на посаді першого заступника залишається Костянтин Єфіменко, який раніше очолював Міністерство і, розповідають перевізники, «стояв» за багатьма корупційними схемами, які знищували ринок автомобільних перевезень.

«Максим Бурбак розпочав свою діяльність трохи дивно – запросив певних осіб на своє фактичне представлення, однак не попередив про це широке коло представників перевізників. А вже 11 березня новий міністр підписав та відправив на зовнішнє погодження законопроект «Про автомобільний транспорт», - каже Корчинський.

АВПАУ протягом року блокувало розгляд даного законопроекту, оскільки він несе серйозну втрату приватному та самозайнятому перевізнику, який однозначно не зможе виконати закладених у законопроекті вимог і змушений буде або припинити свою діяльність, або іти в найми до представників великих компаній.

Окрім монополізації ринку у ньому закладені серйозні корупційні схеми, які дадуть можливість контролювати та «кришувати» ринок міністерським чиновникам та місцевих органам державного контролю.

«Необхідно не допустити розгляд даного законопроекту на засіданні КМУ та ВРУ, звільнити із займаних посад заступника міністра Єфіменка та директора департаменту автомобільного транспорту Пєтухова, які сприяли розвитку корупційних схем у автотранспортній галузі і залишились на своїх місцях та продовжують проштовхувати корупційні схеми у новому законодавстві. Ми вважаємо, що у нинішніх умовах прийняття даного законопроекту приведе до повного знищення приватного перевізника, тобто без роботи можуть залишитись близько 500 тисяч перевізників, які є годувальниками своїх сімей», - розповідає Корчинський.

Він додає, що АВПАУ вимагає зняти з розгляду даний законопроект та пропонує створити робочу групу при Кабінеті Міністрів України, яка з врахуванням інтересів перевізників напрацює необхідні зміни у діючий ЗУ «Про автомобільний транспорт». У випадку не реагування на наші вимоги автотранспортники готові до проведення всеукраїнських акцій протесту.

«Ми прийняли рішення про те, що попереджувальних акцій протесту у областях не буде – якщо до наших вимог не дослухаються, ми одразу усі поїдемо на Київ. Скільки нас буде – ми навіть не хочемо прогнозувати», - відзначає Корчинський.

Деталі дивіться у відео Дивись. Інфо:

)

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: