Які проблеми виникають у діяльності ринків Львова, - версія профспілок (відео)

Сьогодні, 13 березня, під час пікету Львівської міської ради підприємцями львівських ринків уповноважений представник Львівської обласної асоціації вільних профспілок Оксана Козлова розповіла про те, що діється на ринках Львова. Про це повідомляє кореспондент Дивись.Інфо.

Підприємці ТВК "Південний" отримали погрози від начальника служби безпеки ринку через свою профспілкову діяльність. У активістів, каже Оксана Козлова, просто заблокували торгові павільйони ланцюгами і перекрили доступ то приміщень з товаром. Після погроз фізичної розправи, підприємці написали заяви і зареєстрували їх в Залізничному райвідділі.

На ринку "Торпедо" люди, створивши профспілку, відкликали свої документи з реєстрації, тому що були залякані адміністрацією ринку в особі директора Надії Ганусик.

"Зараз ми підняли документи по всіх ринках Львова і знайшли дуже багато зловживань як зі сторони міськради, так і зі сторони тих людей, які називають себе хазяїнами ринку. Кожне своє слово я можу підтвердити документами", - запевняє Козлова.

За її словами, тільки по "Привокзальному" ринку більше 80 документів назбиралося, "якими ми можемо підтвердити що людей дійсно грабували і дійсно незаконно збирали з них кошти. Проти ТзОВ "Привокзальний ринок" на даний час відкрито два кримінальні провадження. Це ТзОВ за минулий рік показало збитків на 200 000 гривень", - розповідає пані Оксана.

Оксана Козлова також розповіла, що у міській раді працюють над створенням комісій із вивчення проблем трьох ринків міста Львова - "Привокзального", "Торпеди" і "Добробуту".

Підприємці вимагають, щоб орендна плата  була реальна, прозора і йшла дійсно на рахунки міської ради і територіальної громади міста Львова. Тому, що майже 90% тих коштів які підприємці сплачують на ринках готівкою, не отримуючи ніяких чеків чи касових ордерів, осідають в кишенях тих ділків, тих прокладок юридичних, котрі існують між підприємцями і міською радою.

"Минулого року, коли ми їздили з Автомайданом по Україні, ми знайшли всього два ринки на всю Україну, котрі працюють в правовому полі - це в Херсоні і в Закарпатті. Решта всі ринки працюють з порушеннями", - говорить Оксана Козлова

Деталі дивіться у відео Дивись. Інфо:

)

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: