Львівські "беркутівці" працюватимуть у новому «Підрозділі спецпризначення»

У Львові працівникам колишнього спецпідрозділу міліції «Беркут», котрі пройдуть атестацію, будуть запропоновані посади у новому підрозділі міліції, який буде називатись «Підрозділ спеціального призначення».

Про це повідомили у відділі зв’язків з громадськістю ГУ МВС України у Львівській області.

Як зазначив т.в.о. начальника ГУ МВС України у Львівській області полковник міліції Сергій Маруняк: «Підрозділ буде підпорядковуватись напряму начальникові Головного управління МВС України у Львівській області і основними його завданнями буде затримання озброєних злочинців, звільнення заручників та охорона громадського порядку в найбільш криміногенних районах. Штат підрозділу становить 306 працівників і набирати до нього будемо як колишніх працівників спецпідрозділу, котрі пройшли переатестацію, так і бажаючих з інших підрозділів міліції, котрі відповідатимуть необхідним критеріям».

Як зазначається у повідомленні, переатестація працівників колишнього спецпідрозділу «Беркут» здійснюється на виконання наказу міністра МВС у Львові. До складу атестаційної комісії увійшли: керівник юридичного відділу, керівник відділу внутрішньої безпеки, керівник психологічного відділу Головного управління МВС України у Львівській області, а також керівники підрозділів міліції громадської безпеки та кадрового забезпечення. Атестуванню підлягають 296 працівників колишнього спецпідрозділу.

За даними відділу зв’язків з громадськістю, на сьогоднішній день, частина працівників колишнього спецпідрозділу міліції «Беркут», близько 50 відсотків, вже пройшли переатестацію і на даний час разом з працівниками патрульно-постової служби забезпечують громадський порядок у Львові та області.

Як повідомляв УНІАН, за даними начальника відділу зв’язків з громадськістю ГУ МВС України у Львівській області Світлани Добровольської, з майже 300 бійців колишнього «Беркуту» 37 працівників звільнилися з органів внутрішніх справ. Решта колишніх «беркутівців» після переатестації перейшли на службу в інші підрозділи ГУ МВС України у Львівській області.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: