Посол України у Данії поширює брехню про Майдан, — діаспора (відео)

Чинний посол України у Данії Михайло Скуратовський впродовж останніх трьох місяців всіляко дискредитовував протестний рух, виправдовував “диктаторські закони”, а революціонерів називав неонацистами.

Про це прес-службу Громадського сектору Майдану повідомила українська громада в Королівстві Данія.

Члени діяспори повідомляють, що Скуратовський у своїх виступах на данському телебаченні, а також в інтерв’ю данській пресі маніпулював фактами чи відверто поширював брехню про події в Україні.

Зараз посол узагалі відмовляється від співпраці з журналістами, тому вони за коментарями звертаються до російських дипломатів.

Докази українські діяспоряни зібрали у заяву до МЗС та СБУ і просять Україну допомогти: перевірити факти, спростувати наклепи і замінити посла, адже він наносить іміджу нашої держави небувалої шкоди на найвищому рівні. Ба більше — може бути завербованим російськими спецслужбами.

До повідомлення додаємо заяву діяспорян.

Виконуючому обов’язки Міністра
закордонних справ України
Дещиці Андрію Богдановичу
Міністерство закордонних справ України
Україна
01018, м.Київ,
Михайлівська площа, 1
e-mаil: [email protected]

Голові Служби безпеки України
Валентину Олександровичу Наливайченко
Служба безпеки України
Київ
Вул. Володимирська, б. 35
01034

Шановний Андрію Богдановичу та Валентине Олександровичу!

Від імені української громади в Королівстві Данія просимо Вас звернути увагу на висловлювання Посла України в Данії Скуратовського Михайла Васильовича стосовно подій в Україні протягом останніх трьох місяців.

У своїх виступах на данському телебаченні, а також в інтерв’ю данській пресі М.В. Скуратовський викривлював факти чи відверто поширював брехню про події в Україні, а саме:

  • у коментарі Міністерству закордонних справ Данії (http://cphpost.dk/news/ukrainian-ambassador-called-to-meeting-with-foreign-minster.8453.html, англійською мовою), виправдовував “диктаторські” закони від 16 січня 2014 р., які не тільки суттєво утискали демократичні права і свободи в Україні, але ще й були прийняті з суттєвими порушеннями парламентської процедури;
  • в інтерв’ю 20 лютого 2014 р. каналу новин TV2 (http://nyhederne.tv2.dk/2014-02-20-ukraines-ambassadør-det-er-neo-nazister-der-har-start-kampene-0 - англійською мовою, якщо відео не відкриється, то ми можемо надіслати копію цього відео), огульно називав демонстрантів неонацистами;
  • в інтерв’ю 21 лютого 2014 р. у програмі Debat на каналі DR2 (http://www.youtube.com/watch?v=wsrMMBtEg-I, англійською мовою), називав “самозахистом” розстріл спецпідрозділами неозброєних демонстрантів бойовими набоями, а також згадував про неіснуючі економічні успіхи України за часів керівництва Януковича.

Ігнорував (чи радше приховував) факти викрадення та катування активістів, злочинного застосування силовиками проти демонстрантів недозволених засобів (водомети при температурі нижче 0 градусів, коктейлі Молотова, світло-шумові гранати з примотаними до них каміннями і цвяхами з метою нанесення максимальної шкоди).

Наголошував на тому, що всі дії влади Януковича щодо демонстрантів є законними і виправданими (http://politiken.dk/udland/ECE2214458/ambassadoer-ukrainsk-praesident-anvender-retmaessig-magt/, данською мовою).

Крім цього, М.В.Скуратовський ігнорував 80-ту річницю пам’яті загиблих під час Голодомору та нехтував зв’язками з українською громадою в Данії упродовж всього часу перебування на посаді.

На даний момент М.В.Скуратовський відмовляється працювати з пресою та телебаченням Даніі. Через це журналісти подають інформацію про ситуацію в Украіні однобоко. Базуючи статті та сюжети на коментарях представників посольства Росіі або активних членів російськоі спільноти.

Стаття данською мовою, де нову владу Украіни називають фашистами (була опублікована 12.03.2014): http://www.dr.dk/Nyheder/Udland/2014/03/12/091311.htm

Реакціі М.В.Скуратовського не послідувало.

Зважаючі на ці обставини, ми вважаємо своїм обов’язком звернутися до Вас із проханням про:

1) Звільнення Скуратовського М.В. з посади посла України в Данії та з лав МЗС;
2) Позбавлення Скуратовського М.В. державних відзнак і нагород України;
3) Ретельне дослідження того, чи перебував Скуратовський М.В., під час виконання обов’язків посла України в Данії, під впливом представників інших держав.

З повагою,
Аліна Процик
Президент організації українців у Данії “Ластівка”
mobile: +45 22 90 49 95

Прес-центр Громадського сектору Євромайдану: 0(97) 647 98 64

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

_____________________________________________________________________________________

               http://euro-revolution.org                                        www.facebook.com/hrom.sektor.euromaidan

[email protected]

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: