Стоматологія не надає безкоштовних послуг, - Березюк

У місті жодних спроб ліквідувати стоматологічну медицину не вчиняється. Є лише пропозиція перевести цю службу на госпрозрахунок, в такий спосіб зберігши в бюджеті міста 28 мільйонів гривень для тих галузей, які справді конче потребують. Про це під час спілкування з журналістами сказав директор департаменту гуманітарної політики ЛМР Олег Березюк, повідомила прес-служба ЛМР.

«Якщо я буду питати чи хто-небудь лікував зуби безкоштовно в державних поліклініках, то не знайдеться, мабуть, людей, які б це робили. Але це дуже прибутковий бізнес. Три роки тому керівник управління охорони здоров’я Володимир Зуб (тому його зараз так сильно і не люблять) висловив абсолютно нормальну пропозицію, що стоматологія, яка є найкомерціалізованішою і по-факту не надає безкоштовних послуг, з міського бюджету на 4 поліклініки, в яких працює біля тисячі людей, з них половина лікарі, отримує 28 мільйонів гривень на рік. Що є абсолютно безпідставно.

У цей непростий для країни час, образно кажучи, групи впливу в стоматології, яка є найкомерціалізованішою галуззю медицини, намагаються вчини внутрішній перерозподіл фінансових коштів у середовищі. Тому є пропозиція перевести їх на госпрозрахунок і в капіталістичному середовищі, на базі абсолютної конкуренції ринку ці люди будуть якісно функціонувати. Зараз є певні намагання ввести в оману, що збираються закрити, знищити стоматологічну службу. Це є абсолютна нісенітниця. Служба буде збережена. Просто 28 мільйонів з стоматології, за послуги якої всі і так платять, можна буде використати в інших галузях - чи медицини, чи соціального захисту. Але люди, які будуть потребувати безкоштовної стоматологічної допомоги, можуть мати адресну допомогу, звернувшись в соціальних захист. А це - люди малозабезпечені, пристарілі, одинокі та ін.

А те, що вони будуть сьогодні пікетувати міську раду, - це без сумніву. Вони захищають 28 мільйонів, які утримують їхні 4 установи. Моя позиція з цього питання є чітка, відкрита і прозора.

За пропозицією управління охорони здоров’я і моєю підтримкою на сесію буде винесена ухвала про переведення стоматології на госпрозрахунок і хай собі нормально працюють, функціонують і розвиваються», - наголосив директор департаменту гуманітарної політики ЛМР Олег Березюк.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: