В обласній раді обговорили процес формування загонів Народної гвардії Львівщини

З метою впорядкування та структуризації самоорганізацій, а також залучення добровольців в ряди тих, хто хоче стати на захист незалежності нашої держави, в області розпочато процес створення Народної гвардії Львівщини, повідомили Дивись. Інфо у прес-службі ЛОР.

Як зазначив керівник штабу Народної гвардії Львівщини Володимир Шишков, зокрема, вже завтра, 15 березня, о 9.00 годині у Львові та кожному районі Львівської області розпочнуть роботу штаби Народної гвардії Львівщини. У Львові такий штаб розташований на базі казарми Західного оперативного командування, що на вулиці Городоцькій, 40.

Контактні номера телефонів до чергового штабу, який надасть відповідь громадянам на їхні запитання щодо функціонування Народної гвардії Львівщини: 068 58  12 366, 068 58 12 367 та 099 917 01 66.

Щодо районів області, то такі штаби працюватимуть на базі районних рад.

Добровольці цієї структурованої організації (Народної гвардії Львівщини), яка діятиме по всій Львівській області, вестимуть боротьбу із сепаратистами, а також у разі необхідності реагуватимуть як захисники нашої Батьківщини на зовнішні загрози.

Зважаючи на те, що до структури Національної гвардії України, яку було створено 13 березня, ввійдуть в основному представники силових відомств, зокрема, бійці внутрішніх військ, то з метою залучення добровольців тут розпочато процес формування Народної гвардії Львівщини.

Варто відзначити, що вже багато чоловіків призовного віку, які дзвонять на телефон гарячої лінії Львівської обласної ради (0-800-501-727) цікавляться, куди і коли можна записуватися, щоби стати в ряди тих, хто захищатиме Україну. Саме з цією метою нині, 14 березня, відбулася ця прес-конференція, під час якої було надано інформацію про сам процес військового формування з добровольців на Львівщині.

За словами керівника штабу Народної гвардії Львівщини Володимира Шишкова, у зв'язку із загрозою втрати цілісності держави, 14 березня 2014 року було прийнято державницьке рішення про створення Народної гвардії Львівщини, в шеренгах якої галичани матимуть змогу активно протистояти сепаратизму та зовнішній агресії. «Кістяком бойового формування послужать досвідчені офіцери, чоловіки призовного віку, а також ті, яким виповнилося за 40 років і вони не підлягають призову», – сказав він.

Долучаться до Народної гвардії Львівщини також можуть представники загонів самооборони, які вже протягом тривалого часу долучились до забезпечення правопорядку на наших вулицях. «Утримання військового формування здійснюватиметься за рахунок місцевого бюджету та пожертв громадян. Швидке розгортання формування здійснюватиметься за територіальним принципом. Зокрема, з питаннями щодо набору в ці структури, добровольцям слід звертатися до районних рад (зокрема, до голів районних рад), на базі яких вже створено організаційні групи формування підрозділів на місцях», – зауважив координатор Народної гвардії Львівщини Мар’ян Нищук.

 Першочерговими завданнями Народної гвардії Львівщини є:

- мобілізація військовозобов’язаного населення на добровільній основі, а також людей, які з певних причин не підлягають призову. Насамперед – чоловіків, яким минуло 40 років.

- забезпечення на базі сформованих батальйонів охорони стратегічних об’єктів Львівської області;

- забезпечення надання допомоги прикордонній службі, зокрема, в питаннях несення охорони;

- проведення необхідної підготовки та вишколу добровольців на випадок прямої загрози чи диверсії з боку Росії;

З цією метою Академія сухопутних військ імені Петра Сагайдачного  передасть у розпорядження Народної гвардії Львівщини казарми, військову техніку, а також приміщення для розташування оперативного штабу. Всі дії відбуватимуться за вимогами військових статутів Збройних Сил України.

 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: