Я вдячний за довіру активістам Євромайдану, - прокурор Львівської області

Прокурор Львівської області Володимир Гураль, ознайомившись із заявою, розміщеною на офіційній сторінці "АвтоМайдан Львів" у Facebook висловив свою вдячність за розуміння та надану йому довіру.

У свою чергу він пообіцяв виправдати сподівання активістів та громади Львівщини і ще раз наголосив на готовності працювати в нових умовах, утверджуючи законність в регіоні. При цьому Володимир Гураль додав, що він схвально ставиться до громадського контролю за діяльністю очолюваного ним відомства.

Текст заяви подаємо нижче:

«Прокуратура: максимальний контроль Майдану

У зв’язку з тривожними подіями, що розгортаються на території нашої держави, неможливістю влади дійти консенсусу з суспільством у питаннях кадрових призначень, що знову може дати шанс злочинцям та сепаратистам прийти до керма, українці мають об’єднатися. Облишити чвари, вгамувати емоції, що сіють недовіру, розпач та позбавляють нове громадянське суспільство її основ – тверезого розуму та великого державотворчого потенціалу.

Нині наша держава, за майбутнє якої боролися мільйони громадян, опинилась між загрозами сепаратизму та іноземної інтервенції. У таких умовах відновлення законності, порядку, відбудова прозорої та справедливої вертикалі влади – першочергові завдання.

Надважливим завданням є забезпечення нормального функціонування правоохоронних органів, судової системи та прокуратури. Необхідно констатувати, що корумпованість в правоохоронних органах, судах та прокуратурі носить тотальний характер, а тому вибрати незаплямованого фахівця складно. Назріла необхідність громадського контролю за формуванням кадрової політики в силових структурах та прокуратурі. При цьому, кандидати на такі посади повинні відповідати критеріям, раніше проголошеним нами з урахуванням реалій часу.

Призначення на посаду прокурора Львівської області викликало резонансні протестні настрої. Виникло питання чи може він працювати на займаній посаді?

Його ініціативи, оприлюднені в засобах масової інформації, в частині створення громадської ради при прокуратурі області, готовність працювати під пильним наглядом громадськості, а також враховуючи вказівки депутатського корпусу Львівської обласної ради щодо відновлення принципів законності, справедливості та верховенства права, дозволяють погодитись на призначення Володимира Гураля прокурором Львівської області з випробувальним терміном. Ми зобов’язуємось забезпечити максимальний контроль за законною діяльністю керівного складу прокуратури області через громадян та кадрові пропозиції. Водночас, усіх небайдужих професіоналів просимо проявити ініціативу і на ділі показати свою позицію у розбудові нашої правової держави. Пропонуємо обрати серед активістів - майданівців, афганців, членів Правого сектору кандидатуру з юридичною освітою та досвідом для призначення на посаду заступника обласного прокурора. Таким чином, ми матимемо змогу більш уважно відслідковувати діяльність керівника прокуратури області.

Слава Україні! Героям слава!»

https://www.facebook.com/amaidan.lviv?fref=ts

Прес-служба прокуратури Львівської області

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: