Десятки тисяч перевізників готуються виїхати із протестом на Київ (відео)

Приватні перевізники вимагають відновлення ліцензування перевезення замість встановлених дозволів, які, кажуть вони, кришують кримінальні схеми.

Про це на прес-конференції повідомив голова Асоціації Вільних профспілок автотранспортників України Андрій Корчинський, інформує кореспондент Дивись. Інфо.

Як розповів Корчинський, також перевізники вимагають відмінити побори, які встановили чиновники із транспортних та дозвільних департаментів.

11 березня новий міністр інфраструктури Максим Бурбак підписав та відправив на зовнішнє погодження (у інші міністерства) законопроект «Про автомобільний транспорт», який АВПАУ блокувало уже протягом року.

Тепер, каже Андрій Корчинський, перевізники вимагають, щоб до тижня часу законопроект був знятий з розгляду та до двох тижнів утворення робочої групи при КМУ з питань підготовки та напрацювання змін, необхідних для внесення у діючий Закон України «Про автомобільний транспорт», інших законів та нормативних актів з метою упорядкування та легалізації діяльності перевізників і інших суб’єктів господарювання, запобігання і усунення корупційних схем у автомобільній галузі України.

«Якщо цього не буде зроблено, ми без проведення попереджувальних акцій вирушаємо на Київ», - заявив Андрій Корчинський.

Він також додав, що не може прогнозувати загальну кількість учасників акції протесту: «Кількість може бути дуже велика. Особливо, якщо до перевізників приєднаються інші автомобілісти. Думаю, цифра автомобілів, яка може вирушити на Київ, вимірюється десятками тисяч».

Деталі дивіться у відео Дивись. Інфо:

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: