На гастрономічній мапі Львова з'явився новий термін (фото)

Зовсім недавно у Львові відкрився новий незвичний і цікавий ресторан, кулінарні переваги котрого зможуть оцінити не тільки львів'яни, цей заклад незабаром ризикує стати улюбленим місцем туристів зі всього світу, повідомляє кореспондент Дивись. Інфо.

З 1 березня гурмани можуть завітати до ресторану „CHURRASCO”, що на вул. Галицькій,13, на унікальну кулінарну пропозицію - м’ясний безліміт. «Чураско» – новий термін на гастрономічній мапі міста. Це абсолютно новий формат у Західній Україні. Така їжа має шалену популярність у Латинській Америці. У Бразилії подібні заклади обов’язкові „крапки” навіть невеликих міст.

Творцями філософії та культури чураско були гаучо - латиноамериканські ковбої. Власне, гаучо, коли їм хотілося їсти, нічого більше не залишалося, як взяти шматок м’яса, натерти його сіллю і перцем і підсмажити на вогнищі. Ось так і з’явилася страва місцевої кухні сhurrasco.

З плином часу рецепт змінювався, і тепер чураско є візитною карткою бразильської національної кухні. Родзинка таких закладів у тому, що відвідувач платить лишень за вхід, а далі їсть м’яса скільки завгодно.

У Львові такий сеанс коштує 119 гривень. Спочатку гостям ресторану „CHURRASCO” подають сет з холодними закусками – салати, соління, соуси, картопля, сири, хліб. Далі кожні 15 хвилин виносять певний вид м’яса.

За подачу м'яса відповідає чураско-мен – кухар, який сам смажить м'ясо на відкритій кухні і сам подає його гостям. В меню присутньо 5 видів м’яса – курячі крильця, свинина, курячі гомілки, яловичина, люля-кебаб. Ви самі можете брати кожного виду м’яса стільки, скільки захочете. Після всього подають чілі-ананас з грилю. А далі коло повторюється – курятина, свинина, яловичина, ананас. І так безперервно – смакуйте досхочу.

мясо9 мясо10 мясо11

Окрім того тут готують великий чураско-сет. До нього, додатково до м’яса, ще входить риба з грилю, овочі-гриль і курячі серця. І різниця в ціні складає лише 30 гривень.

Чураско-мен буде виносити м'ясо доти, доки ви не перевернете сигнальну фішку червоною стороною догори. На цьому подача м’яса припиняється. І ще, за правилами ресторану, якщо хтось один за столом замовив чураско-сет, автоматично рахується стільки сетів, скільки людей сидить за цим столом.

І все це м’ясне розмаїття можна запивати домашніми морсами чи свіжим бочковим пивом. До слова, пиво тут подається у дуже оригінальний спосіб  - закатаним у півлітрову скляну банку у комплекті зі спеціальним ключем. Але це вже потрібно бачити.

мясо2 мясо3 мясо4 мясо5 мясо6

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: