Пісний невдовзі оприлюднить сенсаційні факти масового розкрадання бюджету Львова під час ЄВРО 2012

На Львів чекають гучні кримінальні справи про «розпиляння коштів» під час ремонту міських доріг та будівництва «Арени Львів». Під прицілом силовиків – Олександр Янукович та Сергій Курченко.

Про це Вголосу повідомив керівник департаменту боротьби із економічною злочинністю МВС України Василь Пісний.

Він розповів, що невдовзі оприлюднить сенсаційні факти масового розкрадання бюджету Львова під час Євро-2012 та проведення ремонту міських доріг. «Буде чимало гучних справ, які стосуються  Львова та області. Зокрема, і під час будівництва «Арени «Львів», ремонту міських доріг. Винуватців буде притягнуто до кримінальної відповідальності», – зазначив він.

Василь Пісний також зазначив, що масштаби корупції у попередньому уряді вражають уяву. «По-перше, це дії сина Віктора Януковича – Олександра. Йдеться про мільярди гривень, які крали щотижня представники так званої «сім'ї», – розповів він. - Сьогодні наш департамент, спільно із головним слідчим управлінням Генпрокуратури України, розслідує, зокрема, «справу Курченка».

Усі 11 кримінальних проваджень, які було порушено проти нього по всій Україні, ми об'єднали в одну справу. Зараз ми розслідуємо факти колосального розкрадання коштів у Міністерстві охорони здоров'я. Для прикладу, під час закуплення 1100 карет «швидкої» було розкрадено 600 мільйонів гривень! Це – колосальний рівень корупції!».

Як повідомив Василь Пісний, ДСБЕЗ, спільно із слідчим управлінням Генпрокуратури, досліджує діяльність Міністерства транспорту України, «Укрзалізниці». «Там теж відбувалися колосальні розкрадання бюджетних коштів. І не тільки під час закупівлі «славнозвісних» «Х'юндаїв», а й при перевезенні вугілля. Словом, у яку галузь чи міністерство сьогодні не глянь – усюди відбувалися неймовірні зловживання. Вкрадені гроші перераховували на «офшори» за допомогою банків, які створювали самі ж злочинці», – зазначив він.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: