2 мільйони українців у Росії відмовились від своєї Батьківщини, - Ключковська (відео)

Дії української діаспори у світі є дуже ефективним чинником політичного тиску на керівництво держави Україна.

Про це під час марафону у Львівському прес-клубі заявила директор Міжнародного інституту освіти, культури та зв'язків із діаспорою НУ "Львівська політика" Ірина Ключоквська, повідомляє кореспондент Дивись. Інфо.

Ключковська наголосила, що станом на сьогодні у Росії 1, 9 млн громадян Росії ідентифікують себе як українці.

"На жаль, 2 мільйони осіб перейшли у Росію і перестали себе ідентифікувати, як українці. Це сумно, але це результат бездіяльності української влади за 23 роки Незалежності України, адже навіть проросійська влада в Україні нічого не зробила для українців у Росії", - сказала Ключковська.

Вона також повідомила, що у Росії готується до випуску довідник громадських організацій України на 70 сторінках. За її словами, фактажно це дуже великий перелік ГО, які ідентифікують себе із Україною, однак у цих громадських організаціях, на жаль, уже є багато засланих росіян, які фактично доповідають про їх діяльність і навіть якоюсь мірою їх контролюють.

 

"Але ми маємо у Росії майже 2 мільйони українців. Яка їх реакція на події у Криму. Навіть не сьогодні, а ще два тижні тому яка була реакція? Не було жодної. Люди бояться. Бо вони працюють на посадах у Росії. Бояться втратити роботу. Вина за це лягає на українську державу, яка за 20 років нічого не зробила для цих людей", - сказала Ключковська.

Деталі дивіться у відео Дивись. Інфо:

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: