Депутати шукають кошти для співфінансування проектів міжнародної технічної допомоги

Комісія з питань екології Львівської обласної ради вивчає можливості співфінансування проектів міжнародної технічної допомоги щодо розвитку курортних територій та посилення охорони навколишнього середовища, повідомили Дивись. Інфо у прес-службі ЛОР.

На засіданні комісії з питань екології, природних ресурсів та рекреації Львівської обласної ради депутати розглянули службову записку заступника голови обласної ради Валерія П'ятака стосовно співфінансування проектів міжнародної технічної допомоги. Зокрема, в записці йдеться про виділення коштів з обласного цільового Фонду охорони навколишнього природного середовища для співфінансування трьох проектів, а саме: «Розвиток курортних територій Горинець-Здруй і Моршина – шанс на активізацію польсько-українського прикордоння» (частка співфінансування 1 млн грн), «Розвиток підприємництва шляхом покращення доступу до інвестиційних ділянок у місті Любачів та гміні Любачів, а також відновлення деградованих земель Яворівського району та м. Новий Розділ» (частка співфінансування 950 тис грн для Яворівського району та 1млн 100 тис грн для Новороздільської міської ради), «Розвиток партнерського співробітництва з метою вдосконалення транскордонної інфраструктури охорони середовища в околицях Порожа і Заґужа в Польщі, а також міста Городок в Україні» (частка співфінансування 460 тис грн)

Валерій П'ятак, який був присутній на засідання комісії, зокрема наголосив: «Українська частка у співфінансуванні цих проектів складає 10%. Це означає, що кожна гривня з обласного бюджету приводить за собою в область 10 гривень з коштів ЄС. Ми мусимо віднайти ці кошти і, звичайно, було б добре, щоб проекти екологічного напрямку фінансувалися з екологічного фонду».

Комісія доручила департаменту екології та природних ресурсів Львівської обласної державної адміністрації вивчити документи, подані територіальними громадами для співфінансування проектів міжнародної технічної допомоги, та визначити можливість співфінансування.

«Якщо з якихось причин ці проекти буде неможливо співфінансувати з обласного цільового Фонду охорони навколишнього природного середовища, комісія буде звертатися до голови бюджетної комісії Ярослава Качмарика з проханням віднайти необхідні кошти з інших джерел» – наголосив голова комісії з питань екології, природних ресурсів та рекреації Олексій Балицький.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: