Садовий попіарився на військових кафедрах

Міський голова Львова ініціюватиме звернення до Міноборони та Міносвіти щодо відновлення військових кафедр у всіх вищих навчальних закладах України з нового навчального року, повідомили Дивись. Інфо у прес-службі ЛМР.

«Сьогодні мова йде про часткову мобілізацію. Дуже багато львів’ян готові служити у Збройних силах чи Національній гвардії. Це правильно. Бо чоловіки повинні захищати свою рідну хату і країну.

Я сьогодні звернусь з листом до Міністра оборони і до Міністра освіти, щоб у новому навчальному році у вищих навчальних закладах були відновлені військові кафедри. Але відновлені, враховуючи нові реалії сьогоднішнього дня, враховуючи інформаційні війни, які ведуться. Сьогодні всі студенти повинні вміти користуватись зброєю і повинні вміти адекватно себе поводити у неординарних ситуаціях. Раніше відповідна військова підготовка також була у старших класах шкіл. Зараз це зведено нанівець. За останні роки в державі все робилось з одною метою – щоб знищити армію. Керівники держави боялись, що армія виступить тим чинником, щоб навести порядок в країні. Сьогодні ми зрозуміли – або будемо годувати власну, або чужу армію. Сьогодні треба передбачати значні кошти в державному бюджеті, щоб армія належним чином була укомплектована, мала усі необхідні засоби та ресурси. Треба патріотичне виховання серед школярів старих класів також проводити. Безперечно, треба відновлювати військові кафедри у вищих навчальних закладах, але у новій формі. Всі повинні відповідально ставитись до ситуації у своїх містах і в країні. Крім нас з вами ніхто нашу державу захищати не буде. Вся світова спільнота є з нами, але морально», - розповів міський голова Львова Андрій Садовий.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: