Турчинов оголосив часткову мобілізацію

Голова Верховної Ради Олександр Турчинов відкрив пленарне засідання парламенту. У сесійній залі зареєструвалося 264 народних депутата.

«Враховуючи всю цю небезпеку мною був підписаний наказ про часткову мобілізацію. Цей наказ набирає чинності тільки після затвердження його парламентом», – заявив пан Турчинов.

При цьому зазначив, що це стане першим питанням, який сьогодні розгляне Верховна Рада. Також сьогодні парламент розгляне закон про військовий резерв.

«Для того, щоб забезпечити в умовах економічного страшної кризи фінансування армії, а у нас немає іншого вибору, крім як це зробити, уряд вчора провело засідання і винесло на розгляд Верховної Ради зміни до бюджету на поточний рік», – зазначив спікер.

Олександр Турчинов додав, що мета цих змін – фінансування військових потреб збройних сил України та Національної гвардії. При цьому він зазначив, що Партія регіонів попросила про перерву на 15 хвилин.

«Ми зараз будемо просити перерву і розмовляти з керівником парламенту і з представниками правлячої коаліції тепер з приводу подій і з приводу знаходження взаєморозуміння щоб далі не йшла ескалація в країні. Якщо знову будуть методом погроз працювати, то це та помилка, яку робили в тому числі і ми», – повідомив у свою чергу глава фракції регіоналів Олександр Єфремов в кулуарах.

Згідно з порядком денним, сьогодні Рада має намір розглянути проект закону «Про затвердження указу президента «Про часткову мобілізацію».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: