У Львові гряде нова транспортна революція: центр міста хочуть зробити пішохідним і облаштувати паркінги (відео)

Сьогодні, 17 березня, у стінах Львівської міської ради відбулись громадські слухання проекту внесення змін до Схеми організації руху транспорту і пішоходів у центральній частині міста Львова з пропозиціями по створенню пішохідних зон.

Участь у громадських слуханнях взяло близько 30 осіб, інформує кореспондент Дивись. Інфо.

Пропоновані зміни озвучували головний архітектор проекту, ДП ДІМП «Містопроект» П. Крупа, радник міського голови з питань інфраструктури міста Олег Шмід та учасник ініціативи урбан-руху Липнева.сом Дем’ян Данилюк.

Як розповів головний архітектор проекту, пропонується внести зміни у центральну частину пішохідної зони, щоб поступово реалізувати проект створення пішохідної зони у межах проспекту Свободи – площі Галицької – площі Соборної – вулиці Підвальної – вулиці Гонти – і за Оперним театром.

Також пішохідною зоною має стати площа перед Катедральним собором, де забирається чинна парковка і уся вулиця аж до вулиці Вірменської має стати пішохідною.

Також пропонується створення у центральній частині Львова трьох паркувальних зон на вулиці Валовій, на площі Міцкевича, а також у районі театру Заньковецької, де зараз знаходиться ринок «Вернісаж» - на 80 місць.

Сама площа Міцкевича наразі має два варіанти організації руху. Перший полягає у збереженні існуючої транспортної мережі, а другий передбачає кардинальну зміну руху транспорту у цій зоні із рухом транспорту тільки перед пам’ятником Міцкевичу у трьох смугах.

Радник мера Львова Олег Шмід наголошує, що для цього потрібно навести лад із паркуванням на цій ділянці дороги.

За його словами, станом на сьогодні одна із найкращих площ Європи запаркована 50 автівками і фактично цю площу займають у середньому 70 осіб. Натомість пропонується організувати на цій площі паркувальну зону на 26 місць, що уже затверджено рішенням сесії міської ради.

«Щоб це зробити – треба просто забрати автомобілі із цієї площі, які там паркують як позаду пам’ятника, так і перед ним», - каже радник мера.

Він додає, що проектом також передбачається організація із вулиці Личаківської лише правого повороту.

Натомість активіст Дем’ян Данилюк наголосив, що автомобіль ні в чому не винен, адже він лише виконує свою функцію знищити світ.

Архітектор проекту ж додає, що за планом передбачено побудову підземних паркінгів біля площі Петрушевича, на площі Соборній, біля Університету Франка, біля бібліотеки Стефаника, а також на площі Осмомисла, однак Олег Шмід наголошує, що це дуже далека перспектива, оскільки потрібні законодавчі зміни.

Деталі дивіться у відео Дивись. Інфо:

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: