У Львові виступить Андрій Луньов

У середу, 19 березня, о 19:00, у Львівській філармонії, на концерті слухачі матимуть змогу насолодитись зразками фортепіанної музики Шуберта, Шопена і Брамса у виконанні перспективного молодого піаніста Андрія Луньова. Попри легкість до сприйняття слухачем, фортепіанна музика романтиків є вимогливою до піаніста, і якісне виконання цих творів вимагає високої майстерності та значної інтелектуальної роботи від виконавця, повідомили Дивись. Інфо у прес-службі Львівської обласної філармонії.

Андрій Луньов виконає, серед іншого, Варіації на тему Паганіні Йоганнеса Брамса, які Клара Шуман через виконавську вимогливість називала «відьомськими»; у цьому творі композитор бере за основу тему славнозвісного 24-го капрису ля мінор Нікколо Паганіні й інтерпретує її через призму одного зі своїх улюблених жанрів — теми з варіацями. Цей твір належить до найвизначніших зразків фортепіанних варіацій.

На концерті також звучатимуть Експромти Франца Шуберта і Скерца Фридерика Шопена.

Від безтурботного замилування красою природи до нестримного духовного пориву жертовної боротьби, від віртуозного самокрасування до вдумливої, самозаглибленої баладності... Музичний романтизм, а надто — фортепіанна музика Шуберта, Шопена і Брамса — втілює ту гамму образів, яка асоціюється у нас із безпосередніми переживаннями, мріями, фантазіями, радостями і смутками кожної людини. Разом з тим, мистецька досконалість, композиторська винахідливість і довершеність цих творів аж ніяк не програє «виваженому» класицизмові.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: