Верховна Рада АРК проголосила Крим незалежною державою

У понеділок, 17 березня, Верховна Рада Криму проголосила півострів незалежною суверенною державою – Республікою Крим. Відповідну постанову «Про незалежність Криму» Рада прийняла на позачерговому пленарному засіданні, повідомляє прес-служба парламенту Криму.

«Проголосити Крим незалежною суверенною державою – Республікою Крим, у якої місто Севастополь має особливий статус», – йдеться у постанові, яку підтримали 85 кримських депутатів.

У документі також зазначається, що Верховна Рада прийняла рішення, виходячи з прямого волевиявлення народів Криму на референдумі 16 березня 2014 року, яке показало, що народи Криму висловилися за входження до складу Росії і за вихід зі складу України і за створення незалежної держави, керуючись Декларацією про незалежність Республіки Крим, прийнятої на позачерговому пленарному засіданні Верховної Ради Автономної Республіки Крим 11 березня 2014 року.

«З дня набрання чинності цієї постанови на території Республіки Крим не застосовується законодавство України, не виконуються рішення Верховної Ради України та інших державних органів України, прийняті після 21 лютого 2014 року. Законодавство України, крім зазначеного в абзаці першого цього пункту, застосовується на території Республіки Крим до відповідних нормативних актів Республіки Крим», – йдеться у документі.

Крім того, на території Криму припиняється діяльність державних органів України, їхні повноваження, майно і грошові кошти переходять до державних органів Республіки Крим.

Також стверджується, що державна власність України, що знаходиться на день прийняття постанови на території Республіки Крим, є державною власністю Республіки Крим.

«Республіка Крим в особі Верховної Ради Автономної Республіки Крим звертається до Російської Федерації з пропозицією про прийняття Республіки Крим до складу Російської Федерації нового суб'єкта Російської Федерації зі статусом республіки», – стверджується у постанові.

Зазначимо, що постанова набирає чинності з дня її прийняття.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: