Аваков погодився звільнити всіх керівників міліції та ДАІ

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков має намір звільнити всіх обласних очільників міліції та ДАІ і перевести їх у статус "виконувачів обов’язків". Нових начальників обласних УМВС та ДАІ обиратимуть лише після публічних обговорень з громадськістю.

Про досягнення домовленості з МВС про запровадження прозорого для громадськості процесу призначення на ключові для регіонів посади в міліції та ДАІ повідомив голова Люстраційного комітету Єгор Соболєв. Йдеться про те, що усі призначені керівники обласних управлінь міліції та ДАІ будуть формально звільнені зі своїх посад і переведені у статус "виконувачів обов’язків", пише Захід.нет.

«Люстраційний комітет спільно з кадровою комісією МВС організує аналіз роботи та публічний підбір кандидатів за участі громадськості», – заявив Соболєв.

«Це величезний шанс для країни отримати нову опору для себе», – каже Єгор Соболєв. Однак однією з проблем, за його словами, є те, що громадськість не висуває альтернативних кандидатів у «переконливий спосіб».

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков на своїй сторінці у Facebook підтвердив заяви Соболєва, уточнивши що відповідний наказ про початок процедури формування "принципово нової моделі кадрових рішень в системі" підпише уже 18 березня.

«Незвично - випробування для офіцерів та службовців. Але це частина шляху, як повернути довіру до МВС, в тому числі через зрозумілі кадрові рішення. Цей шлях треба пройти», - вважає Аваков.

«Механізми публічного обговорення, консультацій з громадськістю, критерії оцінки, фільтри для лобізму, чорного і білого піару - все це обговорюємо і стверджуємо прозоро в короткий термін. Це не буде розтягнута процедура, у країни немає часу для затяжок - починаємо прямо сьогодні пізно ввечері», - заявив він.

За словами Авакова, до участі в розробці критеріїв оцінювання майбутніх керівників у системі МВС (зі сторони Люстраційного комітету) пропонується долучити журналіста Юрія Бутусова та правозахисника Євгена Захарова.

Нагадаємо, що міністр МВС Арсен Аваков призначив нових керівників міліції у всіх областях України, також триває процедура призначення очільників ДАІ. Тим часом у деяких областях громадськість обурена кадровими рішеннями нового міністра. Зваживши на суспільний резонанс, міністр звільнив новопризначених керівників міліції у Черкаській, Рівненській та Закарпатській областях, місті Одеса та АР Крим.

На Львівщині теж анонсувались резонансні кадрові призначення. Після звільнення екс-керівника міліції області Олександра Рудяка ця посада досі вакантна. Натомість на пост очільника обласного ДАІ було двоє претендентів. Спочатку мова йшла про Степана Харабару, який вже очолював обласне ДАІ в період керівництва міліцією Василя Пісного. А 17 березня у ZAXID.NET з’явилась інформація про те, що вже є погодження від МВС на призначення начальником обласного ДАІ Богдана Мицака, котрий очолював міське ДАІ Львова понад сім років.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: