Львівська облрада клопоче про відкриття піших переходів через українсько-польський кордон

На IV пленарному засіданні XXVIII сесії Львівської обласної ради депутати звернулися до Прем'єр-міністра України з приводу відкриття пішого пункту пропуску «Смільниця – Кросьценко» і піших переходів у містах Белз та Угнів, а також – стосовно відновлення діяльності переходу в селі Варяж, повідомили Дивись. Інфо у прес-службі ЛОР.

Як відомо, з 2010 року зупинено рух поїзда «Хирів (Україна) – Загуж (Польща)», що позбавило тисячі громадян України та Польщі можливості вільно перетинати кордон. А це значно знизило рівень розвитку туризму та прикордонної торгівлі по обидві сторони кордону. Водночас наявність великої кількості пішоходів територією міжнародного автомобільного пункту пропуску «Смільниця – Кросьценко» доволі часто створює додаткову напругу в діяльності цієї інституції. Тому постала потреба відкриття пішого переходу на території діючого МАПП «Смільниця – Кросьценко».

Заразом депутати обласної ради звернулись до голови уряду України з проханням дати доручення підготувати Ноту до Уряду Республіки Польща щодо відновлення пішого переходу в селі Варяж, а також щодо відкриття нових піших переходів у містах Белз та Угнів Сокальського району Львівської області.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: