Львівські медики розповіли про лікування постраждалих на Майдані

Медики Львова досі щоденно надають допомогу постраждалим на Майдані у Києві. Частина з них лікуються у 8-й міській клінічній лікарні. Сьогодні її відвідав міський голова Львова Андрій Садовий, повідомили Дивись. Інфо у прес-службі ЛМР.

«Станом на сьогодні за оперативними даними в заклади охорони здоров'я, що підпорядковані управлінню охорони здоров'я ЛМР, звернулось 231 особа, з них  госпіталізовано 137, з яких станом на 18.03.2014 виписано 107 осіб. На сьогодні на стаціонарному лікуванні в Лікарні швидкої медичної допомоги та 8-й міській лікарні перебувають 30 осіб. Майже всі вони з травматичними ушкодженнями різних частин тіла (рук, ніг, голови). Стан усіх пацієнтів стабілізований. Більшість з них мають легку та  середню ступінь важкості. Ще п’ятеро пацієнтів готуються до відправки за кордон: Троє з травмами очей та двоє зі скелетною травмою», - повідомив начальник управління охорони здоров’я міста Володимир Зуб.

«В мене захоплення мужністю людей, які до Львова приїхали з майдану, тому що вони насправді приїхали з війни. В мене захоплення нашими медиками, які якісно виконують свою роботу і допомагають постраждалим. Це дуже важливо.

Я дякую також нашим колегам з Литви, Польщі, Австрії, які помагають в подальших стадіях лікування наших українських хлопців. Також є погоджена можливість в подальшому отримати допомогу, коли вже буде потреба у протезуванні рук, ніг, очей. Це наші польські колеги, чехи, американці. Всі вони  готові приймати. Але це буде пізніше, коли вже ці втручання будуть можливими.

На сьогоднішній день немає проблем з фінансуванням хворих, які постраждали на Майдані і лікуються у міських лікарнях. Сьогодні на лікуванні перебувають 30 пацієнтів. Наразі жодних проблем немає. Долучається до допомоги і церква, і різні організації, є бюджет медицини. Ми не приймали якихось окремих рішень щодо фінансування цієї категорії пацієнтів, але якщо буде якась потреба, то ми на неї реагуватимемо. Зараз усі усім забезпечені», - сказав міський голова Львова Андрій Садовий.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: