ВО «Свобода» відмовилась звільняти Левика

Депутати Львівської обласної ради відмовились висловити недовіру та вимагати звільнення начальника відділу охорони культурної спадщини та культурних цінностей Львівської ОДА Андрія Левика після його доповіді про виконання регіональної програми розбудови сфери охорони культурної спадщини Львівської області за 2013 рік.

Про це повідомив кореспондент Дивись. Інфо із сесійної зали облради.

Левик мав звітувати за виконання програми за 9 місяців, однак депутати доручили йому відзвітувати про роботу за весь 2013 рік. Після початку звіту чиновника багато депутатів почали виходити із сесійної зали, не бажаючи слухати звіт про стан культурної спадщини. Вийшов із залу навіть голова обласної ради Петро Колодій.

Після того заступник голови Валерій П’ятак запропонував перейти до запитань депутатів і одразу одним із перших стало запитання Олеся Старовойта про те, що насправді сталось із спробою знесення Євромайдану у Львові. Нагадаємо, саме Андрій Левик начебто вимагав знести Євромайдан у Львові.

Андрій Левик заявив, що позов готувало не його управління, а у судовому позові насправді йшлось про проспект Свободи, 1, хоча палатки Євромайдану розташовані були на Свободи,12 і 13.

«Я розумію, що дехто хоче собі на цьому робити політику, але мені була дана вказівка від колишнього першого заступника голови ОДА Богдана Матолича. Я їхав у відрядження, мене Матолич відкликав і сказав, що це потрібно зробити. Я йому відповів, що цього робити не буду», - сказав Левик.

Він також відзначив, що позов свідомо був неактуальним, оскільки йшлось про іншу адресу, аніж Євромайдану.

Натомість після взяв слово депутат облради Олександр Ганущин, який заявив, що справою честі для депутатів обласної ради буде звільнення Андрія Левика із займаної посади.

Ганущин також нагадав, що вніс це питання у порядок денний 25 листопада, а воно розглядається аж 18 березня.

Ганущин також розповів свою версію подій, які відбувались у той день. За його словами, Сало поїхав на відкриття Бескидського тунелю і з ним справді не було зв’язку. Натомість керівництво Служби безпеки України у Львівській області «нагнуло» Матолича, який у свою чергу «нагнув» свого підлеглого Левика.

«Так, не було силового розгону Майдану, так, не сталось цього у Львові, бо ні Рудяк, ні його компанія не були до цього готові, але ж грунт готувався для таких дій. Ми вже сьогодні за той час призабули усі ці події. Я поважав до цього часу Левика і мені абсолютно не треба піаритись на його особі, як він, мабуть, зараз думає, однак ми повинні пам’ятати: ця людина взяла на себе це, хоча могла і не брати, і  тепер, коли ми говоримо про люстрацію, то для нас справою честі має бути його звільнення», - сказав Ганущин.

Він також нагадав, що студенти при подачі заявки у Львівську міську раду на встановлення палаток Євромайдану, помились із адресою і вказали саме проспект Свободи,1, хоча сцену пізніше поставили уже там, де вона стоїть і досі. Тому, каже Ганущин, помилки у судовому позові від Левика не було.

Опісля депутати просто затвердили звіт Левика за роботу у 2013 році.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: