Львівська облрада заборонила на території області діяльність Релігійного угруповання, очолюваного А. Догналом

Депутати звернулися до Генпрокуратури України, СБУ та МВС України щодо забезпечення перевірки діяльності Релігійного угруповання, очолюваного іноземним громадянином А. Догналом, а також заборони діяльності цього угруповання на території України.

Таке рішення 18 березня під час чергового засідання сесії Львівської обласної ради підтримали 64 депутати. Відповідно до цього ж рішення обласні обранці також заборонили діяльність Релігійного угруповання, очолюваного А.Догналом, на території області.

У зверненні Львівська обласна рада висловила стурбованість спробами посіяти в області релігійну ворожнечу та загалом дестабілізувати конфесійну ситуацію. Ці спроби депутати пов’язують, зокрема, з діяльністю очолюваного іноземним громадянином Антоніном Догналом релігійного угруповання, яке називає себе «Українською правовірною греко-католицькою церквою» (УПГКЦ).

Депутати просять СБУ і прокуратуру забезпечити об’єктивну перевірку діяльності угруповання Догнала, зокрема, щодо:

- законності перебування та здійснення релігійної діяльності на території України іноземних громадян, а саме: Антоніна Догнала, Роберта Оберхаузера, Річарда Спіржика, Патріка Сойка і приблизно 20 колишніх монахинь, громадянок Чеської та Словацької Республік);

- законності та джерел фінансування осередків громадської організації "Об’єднання віруючих УПГКЦ" і будівельних робіт, які вони проводять.

- вживання назви "католицька", адже це угруповання не визнано авторитетною церковною владою, згідно з каноном 19 Кодексу Канонів Східних Церков;

- а також дати належну оцінку закликам до інших держав здійснити збройну інтервенцію на територію України.

За результатами перевірки депутати вимагають вжити вичерпних заходів реагування з метою недопущення розпалювання релігійної ворожнечі та припинити діяльність релігійного угруповання А.Догнала на території України.

Нагадаємо, що 3 липня 2012 року Львівська обласна рада рішенням сесії № 549 вже зверталась до управління СБУ у Львівській області та Прокуратури Львівської області щодо перевірки діяльності згаданого релігійного угруповання.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: