Ми продовжуємо будувати державу і розвивати місцеве самоврядування, - Колодій (фото)

         Голова Львівської обласної ради Петро Колодій, Перший секретар Посольства Швеції в Україні Убба Фурел та Президент Фонду «Східна Європа» Віктор Лях оголосили назви міст-переможців конкурсу, які отримають по 400 тис. грн на реалізацію заходів з енергозбереження, повідомили Дивись. Інфо у прес-службі ЛОР.

Визначали переможців конкурсу в рамках реалізації Програми «Розумне енергоспоживання для добробуту громад Львівщини». Отож, переможцями вказаного конкурсу стали міста Жовква та Кам’янка-Бузьк, а міські голови цих населених пунктів Львівської області отримали сертифікати – кожен на 400 тис. грн.

Звертаючись до присутніх, голова Львівської обласної ради Петро Колодій, зокрема, зазначив: «В Україні і на Львівщині часто підписують різні угоди, але далі підписання справа не йде. В нашому випадку від підписання Меморандуму до реальних кроків пройшло менше як півроку. Восени ми підписали Меморандум, а сьогодні вручаємо сертифікати переможцям. Ми продовжуємо будувати державу і розвивати місцеве самоврядування».

Відзначимо, що окрім фінансування у розмірі 400 тис. грн, яке буде виділене на реалізацію проекту покращення енергоефективності на базі об'єктів соціальної інфраструктури, містам (Жовкві та Кам’янка-Бузьку) також буде надана комплексна інформаційна та експертна підтримка.

Сама ж Програма «Розумне енергоспоживання для добробуту громад Львівщини» є спільною ініціативою Львівської обласної ради, Львівської обласної державної адміністрації та Фонду «Східна Європа», яка реалізується за підтримки Швецького агентства з питань міжнародної співпраці та розвитку (Sida) через Посольство Швеції в Україні.

Також зауважимо, що в церемонії представлення переможців конкурсу та вручення сертифікатів на 400 тис. грн, окрім голови обласної ради Петра Колодія, Першого секретаря Посольства Швеції в Україні Убби Фурел та Президента Фонду «Східна Європа» Віктора Ляха, взяли участь заступник голови Львівської обласної ради Валерій П’ятак та директор Департаменту економічного розвитку, торгівлі та промисловості Львівської ОДА Микола Довба.

Нагадаємо, що до участі в конкурсі були запрошені всі міста Львівської області з населенням від 10 до 100 тисяч мешканців. З 15 заявок конкурсна комісія у складі незалежних експертів та партнерів проекту відібрала двох  переможців. Крім коштів для впровадження конкретного проекту у сфері енергозбереження, які отримають міста-переможці, також будуть профінансовані необхідні заходи для супроводження таких проектів, включаючи експертну та методологічну підтримку.

«Наша перемога та участь у конкурсі стала можлива лише завдяки обласній раді. Адже попередні умови відповідних конкурсів передбачали участь міст з населенням понад 100 тисяч мешканців. В наших реаліях у конкурсі могло брати участь тільки місто Львів. Одначе, завдяки старанням Львівської обласної ради в цьому конкурсі тепер беруть участь міста від 10 тисяч мешканців», – зазначив після отримання сертифікату міський голова міста Жовкви Петро Вихопень.

Заходи з енергозбереження міста-переможці реалізують на об'єктах соціальної інфраструктури, зокрема, в дитсадках, школах, лікарнях. Вони передовсім покликані наочно продемонструвати переваги використання новітніх технологій, а також спрямовані на економію коштів для місцевих бюджетів. Окрім того, в рамках проекту передбачено проведення енергоаудиту, який дасть можливість визначити, які саме доведеться застосовувати технології з енергозбереження.

Довідка.

Програма «Розумне енергоспоживання для добробуту громад Львівщини» триватиме від 1 жовтня 2013 року до 30 вересня 2016 року.

Метою Програми є сприяння ефективному використанню енергетичних ресурсів в області через посилення потенціалу місцевих органів влади та бізнесу у сфері розробки, оцінки та запровадження стратегій і проектів у галузі енергозбереження, а також використання альтернативних та відновлюваних джерел енергії.

колодій2 колодій3

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: