Соціальні фахівці навчають учнів, як не потрапити в пастку «торговців» людьми

Впродовж березня 2014 року Львівський міський центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді у співпраці з ГО «Львівські аболіціоністи» проводить тренінги-семінари «Моя свобода цінніша за…» щодо попередження торгівлі людьми в Україні для учнів загальноосвітніх навчальних закладів Львова. Підліткам відкривають для обізнання шлях від вербування до поневолення, розповідають про різні види рабства, заходи безпеки та про те, як перевірити свого майбутнього працедавця. Такі лекції змушують учнів задуматись, що людина – не товар, а людське життя та воля є найбільшою цінністю, повідомили Дивись. Інфо у прес-службі ЛМР.

«Громадяни України мають стереотипне бачення щодо торгівлі людьми, що зумовлено недостатньою обізнаністю та оманливою територіальною безпечністю населення. Однак це зовсім не так. Починаючи з 1991 року понад 120 тисяч українців постраждали від торгівлі людьми. Для нас важливо, щоб молоді люди розуміли цінність свободи, були напоготові та поінформовані про небезпечні «приманки» ззовні», - наголосила Оксана Рубай, в. о. директора Львівського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді.

Довідка

ГО «Львівські аболіціоністи» - неурядова громадська організація, заснована у грудні 2012 року, яка налічує 7 членів, працює в напрямку протидії та торгівлі людьми, саме тому тісно співпрацює з  Міжнародною кампанією з протидії торгівлі людьми «А21», академією прав людини у Львові та Львівським міським центром соціальних служб. Основною ціллю організації є боротьба та попередження випадків торгівлі людьми, запобігання потрапляння до різних видів рабства як у Львівській області, так і в країні загалом.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: