"Свободівці" не вважають побиття людини злочином

Народний депутат від "Свободи" Ігор Мірошниченко готовий нести відповідальність за побиття і силовий тиск на тимчасового керівника НТКУ Олександра Пантелеймонова.

Однак на брифінгу він не визнав свої дії злочинними та негідними, і його побратими Андрій Іллєнко та артист Богдан Бенюк підтримали його.

"Ми готові не ховатися за депутатську недоторканність і дати можливість усім органам – силовим органам, всім структурам, які за це відповідають, – провести незаангажоване чесне розслідування. Що стосується здачі мандата – це залежить від рішення, яке ухвалить суд", - сказав Мірошниченко.

"І давайте будемо відвертими: якщо ми домагаємося права – навіть у військових умовах – то ми маємо тоді бути послідовними і стояти до кінця", - заявив він.

"Всі журналісти, які підписалися під рухом "Стоп цензурі" і в нього входять, 24 чи 25 лютого звернулися до відповідних органі влади з вимогою негайно провести люстрацію – зокрема, серед прізвищ, які були в цьому зверненні, пролунали прізвища пана Пантелеймонова і пані Безлюдної", - зазначив "свободівець".

Мірошниченко вважає, що "позиція журналістів по люстрації, яка, на жаль, не відбулася в силу недосконалого законодавства, вона прямо протилежно змінилася".

"Я дуже прошу вас поважати тих людей, в тому числі, 17-ть і вже 18-го загиблого "свободівця" з Небесної сотні в Донецьку, які  боролися за люстрацію… Ми хочемо, щоб ця люстрація відбувалася", - заявив він.

"В умовах військового часу, очевидно, ця люстрація має відбуватися трохи жорсткіше .. Ми не збираємося люструвати всіх – тисячі чиновників, які не хочуть писати заяви, які, прикриваючись законом, судяться, аби триматися за місця, на яких вони були вмонтовані у корупційні схеми Януковича", - сказав Мірошниченко.

"Але інформаційна політика – я вам як колишній журналіст можу сказати – це питання національної безпеки. Без інформаційної політики, яку ми не візьмемо під контроль, ми не зможемо забезпечити національної безпеки в нашій державі", - наголосив він.

Мірошниченко не вважає, що його дії не гідні звання народного депутата "нової України", яку намагається збудувати суспільство.

"Особисто я вважаю: як народний депутат я та мої колеги мали в будь-який спосіб – і це гарантує нам Конституція – припиняти злочини. Надання інформаційного простору, ефру ворогу в умовах окупації і війни – це державна зрада. Пантелеймонов цю державну зраду здійснював систематично, навіть після зміни влади. Його звільнити, на жаль, не встигла нова влада...", - заявив він.

Як відомо, 18 березня депутати від ВО "Свобода" силоміць змусили в. о. президента НТКУ Олександра Пантелеймонова написати заяву про звільнення. Свої дії вони зафіксували на відео.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: