Третій батальйон територіальної оборони Львівщини дислокуватиметься у Яворові, - Титаренко (відео)

Обласна рада забезпечить коштами 3-ій батальйон територіальної оборони Львівської області

1 млн грн з обласного бюджету, а ще 3 млн 720 тис. грн з інших джерел, незаборонених законодавством, заплановано виділити цього року на підтримку 3-го батальйону територіальної оборони Львівської області.

Про це йдеться у відповідній Програмі матеріально-технічного забезпечення 3-го батальйону територіальної оборони Львівської області, яку було затверджено на 4 пленарному засіданні XXVIII сесії Львівської обласної ради від 18 березня.

Цю Програму було розроблено відповідно до рішення Президента України – Верховного Головнокомандувача Збройних Сил України щодо формування в кожній області України на базі обласних військових комісаріатів батальйонів територіальної оборони.

Метою Програми є забезпечення державного суверенітету та незалежності України, зокрема, забезпечення відмобілізування, формування за штатом воєнного часу та здійснення матеріального забезпечення 3-го батальйону територіальної оборони Львівської області.

Як розповів директор департаменту з питань цивільного захисту Львівської ОДА Олексій Титаренко, третій батальйон територіальної оборони Львівської області дислокуватимуться на Яворівському полігоні й складатиметься із 423 чоловік, частина із яких будуть офіцерами.

За кошти обласного бюджету (1 млн грн) передбачено провести закупівлю речового та майнового спорядження (камуфльовані костюми, утеплені камуфльовані куртки, черевики з високими берцями, зимові офіцерські та солдатські шапки, спальні мішки, туристичні килимки, плащі-накидки, тощо) для забезпечення 3-го батальйону територіальної оборони Львівської області.

Водночас за 3 млн 720 тис. грн, які мали б надійти з інших джерел, незаборонених законодавством, також планується придбати засоби захисту (бронежилети, сталеві шоломи) та засоби зв’язку (диспетчерські, переносні, автомобільні радіостанції).

За словами голови постійної комісії з питань бюджету, соціально-економічного розвитку та комунальної власності Львівської обласної ради Ярослава Качмарика, така допомога нині є вкрай необхідною для нашої армії. «Всі ми бачимо, як впродовж останніх років послідовно знищували українську армію. Від неї забрали практично все, але не врахували одного – незламності українського духу, який в захисників України безумовно присутній! Саме тому вся країна нині долучається до підтримки армії, яка нині є нашою опорою та оберегом», - сказав він.

Ярослав Качмарик нагадав, що за рішенням уряду на забезпечення української армії буде виділено з державного бюджету понад 6,8 млрд грн.

«З обласного бюджету Львівщина готова надати 1 млн грн. Решта коштів, звісно, будуть надходити з інших законних джерел, здебільшого – це допомога населення», – зауважив  голова постійної комісії з питань бюджету, соціально-економічного розвитку та комунальної власності Львівської обласної ради.

Деталі дивіться у відео Дивись. Інфо:

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: